primopr250315 4
27.03.2015. - U utorak 24. marta 2015. na zahtev 11 odbornika održana je 27. sednica SO Brus sa namerom da smene nedavno obrazovanu Komisiju za sport koju čine: Vidojević Dragan (odbornik JS), Aranđel Stojković (odbornik URS i novoizabrani zamenik predsednika opštine Brus), Nebojša Jovanović (odbornik DSS), Nenad Milenković i Dejan Makragić.

Na sednici umesto Komisije smenjeno je kompletno opštinsko rukovodstvo Brusa i izabrano drugo. Sa skupštinske govornice, odmah posle smene, obratio se smenjeni zamenik predsednika opštine Brus, Jevtimije Milovanović, koji je rekao „...U Brusu za ove tri godine nije ni postojala opozicija i mi smo vas pustili da dođete na vlast. Za ovu smenu opštinske vlasti najviše je kriva SNS...“. Rečenica koja dosta toga govori.

Tačno je da od juna 2012. u skupštini SO Brus nije bilo opozicije.  Uopšte nije bilo opozicije. (Ne)Opozicija okupljena oko odbornika NS je ćutala i može se reći bila saučesnik vlasti u donošenju svih odluka, a najviše u odlukama koje su bile na ivici zakona ili donete mimo zakona.  Setimo se skupštinskih odluka o gašenju i osnivanju Saveza sportova, MHE, smena sekretara SO Brus, „poturanja“...
Odbornici NS i oni koji su trebali da budu opozicija nikada se nisu oglasili... ni pokušali. Zašto?
Koja su to dela, izrečene rečenice, kao kritika na račun prošle vlasti? Barem sa skupštinske govornice...
Kada je opozicija bila protiv neke odluke ili diskutovala o nekoj tački Dnevnog reda? Samo ćutanje i tišina. Kako narod kaže, ćutanje je znak odobravanja. Zanači li to da je sadašnja vlast bila saučesnik u donošenju  odluka predhodne vlasti? I obrnuto?
I kako danas građani da im veruju da će raditi u interesu razvoja opštine Brus? 

Konstatacija smenjenog zamenika predsednika opštine Brus "Da su odbornici SNS Brus krivi za smenu opštinske vlasti" - sigurno je tačna. Iz više razloga.
Prvi razlog je da je posle medijskih objava o milionskom manjku u budžetskoj kasi i formiranja Anketne komisije nikada ništa nije učinjeno na dokazivanju  istine.
Anketnu komisiju su činili: Slobodan Vidojević (SNS), Milutin Jeličić (NS) i Goran Predolac (GG „Preobraženje“ a možda i (SNS)). Nikada se nisu obratili javnosti sa informacijom da li je komisija zasedala, radila i koji su rezultati.
Da li je ili nije bilo manjka?
U toku mandata ostavku u Anketnoj komisiji prvo je dao Predolac Goran, jer je smenjen iz Veća opštine, a zatim i Slobodan Vidojević, zbog zauzetosti. Skupština nikada nije ni pokušala da imenuje druge članove pa Anketna komisija nije mogla ni da funkcioniše jer je ostao samo jedan član, Milutin Jeličić.

Drugi razlog smene opštinske vlasti je konstantni sukob u samom OO SNS Brus. Na jednoj strani je bio pomoćnik predsednika opštine i predsednik OO SNS Brus Radisav Predolac, sa svojim odbornicima, a na drugoj potpredsednik OO SNS Brus i predsednik opštine Slobodan Vidojević, sa svojim odbornicima. Pravi razlog zašto su bili u sukobu sigurno samo oni znaju ali velika verovatnoća je da se radilo o nekom interesu, ličnom ili interesu odbornika.

Treći i možda najbitniji razlog smene opštinske vlasti je taj što su odbornici SNS Brus verovali odbornicima iz partija i grupama sa kojima su činili Koaliciju. Vršeni su im ustupci kako bi se opstalo na vlasti ali više nije moglo i odbornici van SNS, koji su činili Koaliciju, u datom trenutku su prišli NS. Stvorena je "nova" Koalicija.
A kako će i koliko ona funkcionisati pokazaće vreme.

Veoma interesantno je da su novu Koaliciju podržali i neki odbornici SNS-a nadajući se prosperitetu Brusa ili svom, što će takođe pokazati vreme.

Ono što sledi to je „dogovor“ oko izbora direktora JP i ustanova, članova UO i NO kao i članova raznih Komisija. Kako će ti dogovori završiti videće se jer su sada u Koaliciji NS, DS, NDS, JS, bivši URS, slobodni odbornici, pominje se i DSS...
Biće zanimljivo videti kako će novi predsednik opštine sve njih raspodeliti i rasporediti.
A kad smo kod novog predsednika opštine, na primopredaji dužnosti reče „...šta je bilo bilo je. Ovde ćemo podvući crtu i nema podnošenja prijava“ Zašto?
Ako nema ispitivanja rada predhodne vlasti i eventualnog podnošenja prijava kakva će biti nova vlast? Ili i nije nova vlast?

Da li se uopšte promenila ili preobrazila opštinska vlast u Brusu?

Šta vi mislite g-do odbornici SO Brus?

Molim vas nemojte samo automatski da odgovorite, već razmislite pre odgovora...
"Jer Brusu treba jaka vlast. Koju kritikujemo.
Čije poteze ispravljamo. Koja pristaje da bude kritikovana.
Koja ne kažnjava one koji je kritikuju.“

N. Miljković


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE