SOBrus4 281016 1

U petak 28. oktobra 2016. godine održana je 04. sednica SO Brus. Posle utvrđivanja kvoruma usvojen je zapisnik sa prethodne sednice i Prve hitne sednice SO Brus. Zatim je predsednik SO Brus pročoitao predloženi Dnevni red koji je sadržao 40 tačaka, i uz 8 dopunskih , odbornici SO Brus su započeli rad sa 48 tačaka Dnevnog reda.

SOBrus4 281016 4

Na ovoj sednici je verifikovan mandat odborniku Dejanu Čoliću, GG "Radisav Predolac Disko", i skupština je napokon počela rad u punom sastavu, sa 29 odbornika. 

SOBrus4 281016 3

Kao i na predhodnim sednicama ovog saziva ni na ovoj se nije čula reč predlagača Odluka, predsednika opštine ili njegovog zamenika koji obavljaju i funkcije predsednika i zamenika Opštinskog veća, da obrazlože predložene tačke na sednici, kao i dopunske. Nije bilo reči ni za ponovni rebalas budžeta za 2016. a ni kada je na dnevnom redu bio izveštaj o izvršenju budžeta opštine Brus za period januar - septembar 2016. godine.

SOBrus4 281016 5

Od odbornika za reč se uglavnom javljao Slobodan Vidojević, odbornik SNS, koji je donekle uspeo da pojasni pojedine tačke Dnevnog reda zahtevajući od predsedavajućeg da se na vreme dostavlja radni materijal naročito za dopunske tačke koje se predlažu na početku sednice a odbornici nemaju vremena da ih obrade i najčešće i ne znaju o čemu se radi.


SOBrus4 281016 2

Na 4. sednici SO Brus usvojen je rebalans budžeta za 2016. godinu, izveštaj o izvršenju budžeta opštine Brus za period januar - septembar 2016. godine, izmene i dopune radnog vremena ugostiteljskih, trgovinskih i zanatskih objekata, Odluka o prosečnoj ceni m2 za utvrđivanje poreza na imovinu za 2017, Odluka o radnom vremenu DZ Brus, Odluka o priznavanju duga FK Kopaonik prema ugostiteljskom objektu, Odluka o zabrani i obustavi izgradnje MHE na teritoriji opštine Brus... 

Pratili smo 4. sednicu SO Brus kako bi građani bili u toku sa usvojenim odlukama odbornika ali i dešavanjima koje možete videti i čuti u video snimku:

  


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
jelisaveta 240636624
Los ton nista se ne razume o cemu se prica
| 0 0
Minja 240819387
Vidi ti komsu Arandjela kako se okurazio.A zna da bude manji od makovog zrna... Doduse sve zavisi u cijem se komsiluku nadje.
| 0 -1
Lepi moj 240909356
Najbolja je odluka da se ne grade mha, jer ovo je bio jedini nacin da neko sebe zastiti, a predsednik ko predsednik nema pojma o cemu se radi, da pojasnimo , neka predsednik procita clanak naravno lazan o sebi objavljen u Blici, poslanik trazi pozajmicu od investitora, tako da na ovaj nacin je skinut veliki kamen sa srca pojedincima. Kao i uvek sve ideje kradu.....
| 1 -1
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE