Blace 06012017

Obaveštavaju se građani opštine Blace da su Javno komunalno preduzeće "Blace" i krizni štab za čišćenje snega radili celu noć 06 i 07 januara kako bi se uspostavilo normalno funkcionisanje saobraćaja. Zbog intenznivnih snežnih padavina i vetra stvarani su nanosi koji su pojedine deonice opštinskih i državnih puteva zavejali nametima visine i preko 2 metra.

 Desetak seoskih puteva ostalo je zavejano u toku prvog i najjačeg snežnog nameta ali radilo se,  i trenutno se radi, na njihovoj sanaciji. Upravo takvo stanje je otežavalo zimskoj mehanizaciji da osposobi putne pravce i uspostavi normalno odvijanje saobraćaja. Radilo se punom parom i to 24 sata dnevno kako bi se izbegle posledice i omogućilo našim građanima da normalno odvijaju svoje aktivnosti.

"Kao Predsednik opštine i kao građanin, svestan sam situacije u kojoj smo se našli i zato sam po hitnom postupku doneo Odluku o proglašavanju vanredne situacije. U skladu sa Odlukom angažovali smo sve službe lokalne samouprave da pomognemo našim sugrađanima i uveli dežurne linije za prijavljivanje problema. Pravimo listu prioriteta jer ima puno  dece i starih bolesnih građana kojima je potrebna hitna intervencija. Hvala bogu, spašeno je nekolilo ljudi. Ja sam non stop na terenu, direktor Doma zdravlja je lično učestvovao u spašavanju dvoje starijih naših sugrađana iz Lazarevca. Sve ekipe su na terenu, imamo dovoljne količine soli i mehanizacije, već danas očekujem da se sve vrati u normalu. Izvinjavam se građanima koji su duže čekali, radimo koliko nam uslovi dozvoljavaju ali ne ostavljamo naše građane na cedilu - izjavio je Predsednik Jozić."

Sve mesne zajednice su bile zavejane ali je većina njih očišćena i trenutno se radi na probijanju snežne blokade na ostalim putevima, u Kaševaru, Čučalu, Krivaji...

Radnici i kompletna mehanizacija Javnog komunalnog preduzeća radili su non stop dva dana i dve noći i dalje su  na terenu. Prigradska naselja koja su u drugom prioritetu čistiće se nakon uspostavljanja saobraćaja na putevima prvog prioriteta. Uvedena dežurstva služe kako bi usled velikih snežnih nameta uspostavili prioritete.

I dalje, apelujemo na građane da bez preke potrebe ne kreću na put, a ukoliko krenu na put da obavezno koriste zimsku opremu i poštuju uputstva saobraćajne policije.

Predsednik opštine Zoran Jozić apelovao je na sve sugrađane da imaju razumevanja za vanrednu situaciju koja je pogodila Opštinu Blace i uputio ih na dežurne telefone kako bi umesto panike pozvali zimsku službu da sanira njihove probleme.

Vaše prijave možete uputiti na telefone stalno dostupne građanima 027/371-701, 027/371-236, 027/371-580, 027/371-123. 
izvor:blace.org.rs


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE