SOBrus7 0517 1

Na sednici SO Brus održanoj 09. juna 2017. godine pred odbornicima se našao Završni račun za 2016. godinu o kome su uglavnom komentarisali odbornici opozicije ali niko nije pomenuo preduzeće koje je tokom 2016. godine imalo izvršenje 99,97 procenata.

Izvršenje budžeta opštine Brus za 2016. godinu je bilo ispod 50 procenta što je po rečima odbornika SNS Slobodana Vidojevića katastrofa i zatražio je ostavke predsednika opštine i SO Brus iz moralnih razloga. Bilo je reči da su veliki troškovi za ugostiteljske usluge, preko 9.000.000,00 dinara, da se veoma malo ili ništa ne ulaže u razvoj poljoprivrede i privrede, otvaranje novih radnih mesta, mlade, zaštitu životne sredine...
Ali izgleda da je svima promakao rezultat koji je tokom 2016. godine ostvarilo javno preduzeće koje je ugašeno 30. novembra 2016. godine, a pri procesu gašenja niko se nije mnogo ni "bunio" osim pojedinih odbornika opozicije.
To preduzeće, JP „Direkcija za građevinsko zemljište puteve planiranje i izgradnju Brus“ je, po Završnom računu 2016. godine, za 11 meseci rada imalo procenat izvršenja 99,97 procenata što je veoma zavidan rezultat. Da je radilo još mesec dana znači da bi sigurno prebacilo procenat izvršenja preko 100 što bi najverovatnije do sada bio najbolji rezultat jednog javnog preduzeća čiji je osnivač opština Brus.
Ostaje pitanje zašto ove rezultate na sednici SO Brus nije iznela lokalna vlast i tako se pohvali ali i zašto o tome nisu komentarisali predstavnici opozicije, koji su možda i videli ali prećutali iz njima poznatih razloga.
Nadamo se da je ovaj previd odbornika i lokalne vlasti bio slučajan i da će se uskoro oglasiti, a možda i na neki način, zajedničkim snagama, ponovo pokrenuli JP „Direkcija za građevinsko zemljište puteve planiranje i izgradnju Brus“ na dobrobit svih građana opštine kako bi ponovili rezultate iz 2016. godine.
foto:arhiva


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE