Hitna sednica Opštinskog veća opštine Brus održana u četvrtak 23. novembra 2017. godine posle koje je sazvana selektivna konferencija za medije.

Brus020416 01

Izgleda da je već postala praksa da kada pojedini organi Opštine Brus organizuju i sazivaju konferencije za medije, mada to čine veoma retko, uglavnom upućuju obaveštenja selektivno ne pozivajući sve novinare i medije, prvenstveno mislim na one koji rade na teritoriji opštine Brus.

Iz pojedinih lokalnih izvora došla je vest da je održana HITNA sednica Opštinskog veća opštine Brus posle koje je sazvana već pomenuta selektivna konferencija za medije. Očekujući da vidimo neki video ili pisani izveštaj, pokušali smo da naslutimo razlog sazivanja i održavanja hitne sednice veća ali i konferencije.
Prva pomisao je bila da je možda razlog skorašnji početak zimske turističke sezone i organizovanje zimske službe za održavanje puteva? Ako nije to možda napokon počinje decenijama najavljivana izgradnja gondole u Brzeću? Ma ne ne verujemo da je to, već je najavljena izgradnja šestoseda.
Možda je razlog eventualna pojavainvestitora koji bi gradili turističke i hotelske objekte na Rendari, na prostoru gde je nekada bila ZZ Kopaoničanka?
Ili da je hitna sednica sazvana zbog eventualne odluke za dodatni popust na studentske autobuske karte "Jugoprevoz" Kruševac? Ili  da je napokon rešeno snabdevanje vodom stanovnika u selima Igroš, Strojinci, Kovioci, Dupci, Žilinci, Zlatari, Bogiše... koji tokom leta 2017. skoro i nisu imali redovno snabdevanje vodom za piće?
Možda je razlog i to da su smanjeni odobreni iznosi za korišćenje ugostiteljskih usluga izabranih lica u opštini Brus ? Ma zašto bi te iznose smanjivali kad je za prvih devet meseci 2017. na te usluge potrošeno samo nešto preko 3.000.000,00 dinara.
Ma sigurno nije ništa od toga već je tema najverovatnije skorašnje usvajanje budžeta opštine Brus za 2018. godinu i upoznavanje građana šta će biti prioriteti kako bi i oni sami dali svoje mišljenje i pomogli u ostvarivanju istog jer je izvršenje budžeta za 2017. u prvih šest meseci bilo ispod 20%.
I pored puno pretpostavki nismo uspeli da pogodimo šta je bio pravi razlog održavanja hitne sednice Opštinskog veća opštine Brus.
Objašnjenje je dato u zaključku posle održane sednice.
Hitna sednica Opštinskog veća Opštine Brus sazvana je radi preispitivanja zakonitosti i ispravnosti izdatih akata-dozvola vezanih za izgradnju mini hidroelektrana na teritoriji opštine Brus i pokretanje odgovarajućih postupaka. Postojeću i potrebnu dokumentaciju povodom ove odluke pripremiće Opštinsko pravobranilaštvo opštine Brus i Odsek za urbanizam i građevinarstvo Opštinske uprave opštine Brus i dostaviti drugostepenom organu - Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infraskrukture Republike Srbije kao i urbanističkoj, građevinskoj i upravnoj inspekciji i nadležnom Tužilaštvu.

Brus vecce231117

Posle održane sednice izjavu, jednom od prisutnih lokalnih medija, dao je Milutin Jeličić, predsednik Opštinskog veća opštine Brus a ujedno i predsednik opštine Brus::


Da ne bi dalje dužili s obzirom da javnost u proteklom periodu nije upoznata sa izgradnjom i eventualnim problemima oko izgradnje i rada MHE a koji se pominju u video izjavi dosta toga je možda objašnjeno u Službenom listu opštine Brus br. 3/2015 od 19. do 30. stranice, odnosno dopisu koji je opštini Brus dostavio Ustavni sud Srbije, a nalazi se na zvaničnom sajtu opštine Brus.

Sluzbenilist Brusrsklik na sliku - 19-30 strana

U narednom periodu nastojaćemo da stupimo u kontakt sa nadležnim licima i službama koje su zadužene za izdavanje akata-dozvola vezanih za izgradnju mini hidroelektrana na teritoriji opštine Brus ali i sa investitorima koji su počeli ili planiraju izgradnju MHE na teritoriji opštine Brus kako bi pokušali da pokrenemo temu o izgradnji MHE na teritoriji opštine Brus.
N.Miljković
Pročitajte i saopštenje BrusONLINE  - OVDE


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE