logo brusonlineDa li građani Brusa znaju kakvo je trenutno političko stanje u opštini? Već duže vreme nijedan Opštinski odbor političkih stranki, koje čine vlast ili opoziciju, se ne oglašava. Jedan od razloga može biti i to što su odbornici sada vlasnici mandata i ne moraju odgovarati svojoj političkoj stranci već po svojoj volji i savesti delovati.

Vlast u Brusu vrši Koalicija sastavljena od odbornika i članova NS, DS, JS, GG "Preobraženje" podržana samostalnom grupom odbornika koju čine nekadašnji članovi URS, DSS, NS, SNS... Stranke koje nisu u vlasti na lokalu ne oglašavaju se pa je i pitanje da li postoji opozicija ili čekaju svojih "pet minuta" kako bi ušli u vlast.
Uskoro će Izbori na lokalu i parlamentu, protekle nedelje pokušali smo da saznamo ko su predsednici OO stranki koje su u lokalnoj vlasti u Brusu i da li sve imaju stranačke prostorije?
Prostorije OO NS nalaze se na starom mestu a predsednik je Milutin Jeličić. Takođe na starom mestu su i prostorije OO JS samo što je promenjen predsednik pa umesto Saše Miljkovića koji je smenjen i isključen tu funkciju obavlja Vidojević Dragan.
Predsednik OO DS je Goran Miljojković a stranačke prostorije će biti uskoro otvorene na novoj lokaciji.
OO URS nismo ni tražili jer zvanično i ne postoji a njihov bivši član je zamenik predsednika opštine.
Predsednik OO SPS u Brusu je Zoran Obradović a prostorije su na starom mestu.
OO DSS trenutno nema prostorije a predsednik OO DSS u Brusu je Zoran Gavrilović.
I posle više pokušaja nismo uspeli da saznamo ko predstavlja SDS i da li OO SDS ima prostorije u gradu.
OO SNS i dalje nije izabrao rukovodstvo iako je pre izvesnog vremena Radisav Predolac podneo ostavku a prostorije su im na starom mestu.
GG“Preobraženje“ je svoje prostorije zatvorilo odmah posle izbora 2012. a nije nam poznato ko ih trenutno predstavlja mada se pominje Goran Predolac.
Ako smo nekog izostavili na spisku ili možda na teritoriji opštine Brus deluju Opštinski odbori, povereništva ili druga tela ostalih političkih partija pozivamo ih ovom prilikom  da se jave na mail Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. kako bi dopunili tekst.
N.Miljković


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
posmatrac 251141857
Konacno jedan dobar presek stanja politike Brusa!Trebalo je malo opsirnije obraditi temu i pozabaviti se pojedinim akterima i njihovim delovanjem u politici proteklih godina!Tada bi se videlo da i u politici ima onih koji su dosledni i koji su izdrzali test vremena i onih koji ocigledno politiku vide kao korist i spremni su ako treba da budu i u Albanskoj stranci ako im to pomaze da opstanu!Ove druge cu samo nabrojati i o njima ne vredi pricati,to su:Stojkovic,Djordjevic,Vidojevic,Bure,razni bivsi julovci a sadasnji SNS ovci i odbornici koji vise neznaju na kojoj listi su izabrani a ciji su sad!U ovoj prvoj grupi treba priznati doslednost Zoranu Obradovicu i SPSu,Jutki i vecini njegovih odbornikaNS, kao i Zoranu Gavrilovicu sto ne znaci i za njegove clanove DSSa.Mislim da to svi u Brusu znaju i da treba da imaju u vidu na narednim lokalnim izborima.Mozda za nekog to nije neki argument ali to je nesto gde ocigledno vidimo i znamo kako su se dosad ponasali!
| 14 0
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE