SOBrus16 100818a

Šesnaesta sednica SO Brus održana je u petak 10. avgusta 2018. godine uz prisustvo 26 odbornika koji su odlučivali o 22 tačke Dnevnog reda - 15 tačaka redovnog Dnevnog reda kao i 7 tačaka koje su predložene na početku sednice i odlukom odbornika uvrštene u Dnevni red.

Odluku o dodeljivanju opštinskih priznanja prisutni odbornici SO Brus su usvojilia sa 19 glasova a najviše opštinsko priznanje Zlatni grb Brusa 2018 dodeljen predsedniku opštine Milutinu Jeličiću.
Potom je usvojen Izveštajo izvršenju Odluke o budžetu opštine Brus za period januar – jun 2018. godine kao i Odluka o prvom rebalansu budžeta opštine Brus za 2018. godinu. 
Većinom glasova usvojene su potom i odluke o:
- otuđenju nepokretnosti iz javne svojine opštine Brus kat.parc.br. 107/2 KO Brus,
- otuđenju nepokretnosti iz javne svojine opštine Brus Milanu Todoroviću iz Lepenca,
- konstituisanju prava službenosti prolaza preko kat.parcele br. 1185 KO Ravnište,
- konstituisanju prava službenosti prolaza preko kat.parcele br. 2229/1 i 2229/2 KO Brus,
- brisanju nekategorisanog puta na kat.parc. 939 KO Brus.
Potom su odbornici većinom glasova usvojili Rešenje o davanju saglasnosti na plan prilagođavanja rada deponije i upravljanja otpadom sa korektivnim merama za deponiju „Slava“ u Brusu kao i Izveštaj o poslovanju za 2017. godinu JKP „Rasina“ Brus, a potom i izveštaje o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti iz programa poslovanja za period od 01.01.2018 do 31.03.2018 godine (I kvartal) JKP „Rasina“ Brus i  Izveštaj o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti iz programa poslovanja za period od 01.01.2018 do 30.06.2018 godine (II kvartal) JKP „Rasina“ Brus kao i Izveštaj saveta za koordinaciju bezbednosti saobraćaja na putevima na teritoriji opštine Brus o realizaciji godišnjeg programa korišćenja sredstava za bezbednost saobraćaja na putevima na teritoriji opštine Brus.
Na ovoj sednici razrešen je i imenovan predsednik Nadzornog odbora Narodne biblioteke Brus,
Što se tiče Odluke o izmeni PDR lokaliteta „Jaram“ na Kopaoniku ona je usvojena većinom glasova a za skupštinskom govornicom je diskutovao odbornik SNS-a Slobodan Vidojević koji je između ostalog rekao da je nemoguće stručno diskutovati o ovoj tački Dnevnog reda jer su odbornici radni materijal i CD disk dobili neposredno na sednici pa mnogi nisu stigli ni da pročitaju a kamoli da pogledaju disk jer niko u sali nema računar.
Usvojena je i Odluka o prenosu prava korišćenja na nepokretnostima u javnoj svojini Opštine Brus u korist Centra za kulturu Brus, zatim izmena Odluke o opštinskim i nekategorisanim putevima na teritoriji opštine Brus kao i Rešenje o odobravanju novčanih sredstava Crkvenoj opštini Brus u iznosu od 1.100.000 dinara. 
Na šesnaestoj sednici SO Brus odbornici su većinom glasova usvojili Ispravku tehničke greške izmene i dopune PDR lokaliteta „Srebrnac“ prostorna celina 7 na Kopaoniku, zatim su razrešili dužnosti vd direktora turističke organizacije Dragoljuba Markovića a potom imenovali Dragoljuba Markovića za direktora Turističke organizacije opštine Brus.
Na poslednju tačku Dnevnog reda - Odbornička pitanja nije bilo diskusije pa je sednica završena pozivom predsednika SO Brus na Svečanu sednicu  19. avgusta kada će biti dodeljena opštinska priznanja Opštine Brus zaslužnim pojedincima i kolektivima koji su u protekloj godini afirmisali ime opštine Brus.


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE