Brus SO20 2802191

Odbornici SO Brus su na današnjoj sednici izglasali većinom glasova 43 tačke Dnevnog reda, 38 redovnih tačaka kao i 5 tačaka dopunskih tačaka.

Pred početak sednice odbornike je dočekala manja grupa građana Brusa sa transparentom #1od5miliona kao i parolama ispisanim na tablama koje su bile postavljene na ogradi dvorišta zgrade gde se održavala sednica SO Brus.

Brus SO20 2802193

Sednica je počela sa  10-ak minuta zakašnjenja a po utvđenom kvorumu i pročitanom predloženom Dnevnom redu odbornička grupa SNS je predložila 5 dopunskih tačaka koje su uvrštene u rad današnje sednice.
Na sednici je usvojen nacrt Statuta opštine Brus, Odluke o mreži osnovnih škola kao i mreži predškolske ustanove, Odluke o davanju u zakup stare škole u selu Brđani i davanju na korišćenje nepokretnosti u javnoj svojini. Kada je na red došla Odluka o izradi strategije „Lokalnog ekonomskog razvoja opštine Brus do 2025. godine nije bilo predlagača da obrazloži plan izrade već je posle diskusije Slobodana Vidojevića, odbornika SNS, rasprava otišla u sasvim drugom pravcu tako da su građani Brusa ostali uskraćeni za informaciju kakav ih ekonomski razvoj očekuje u budućnosti.
Potom su objedinjene tačke Dnevnog reda, od devete zaključno sa dvadeset drugom, da bi potom kada se raspravljalo o davanju saglasnosti na Plan rada i Usklađen finansijski plan Turističke organizacije opštine Brus za 2019. godinu diskusija otišla u pravcu sinoćnje emisije „Život priča“ koja je emitovana na Prva TV.
Posle niza tačaka o o davanju saglasnosti na usklađen finansijski plan javnih ustanova, preduzeća i organizacija usvojene su i dopunske tačke Dnevnog reda koje su se odnosile na otuđenje zemljišta u javnoj svojini kao i novčanoj pomoći za izgradnju crkve Sv Preobraženje u Brusu.
Na kraju sednice, kada su na red došla odbornička pitanja za reč se javio Slobodan Vidojević koji se interesovao šta je sa odgovorima na prethodna pitanja a ovom prilikom je imao pitanje za predsednika opštine Brus koji mu je rekao da će odgovor dobiti pisanim putem.


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE