Brus KonfZaMedije0719

Opštinski pravobranilac opštine Brus, Andrija Nestorović, održao je danas konferenciju za medije na temu izgradnje MHE na teritoriji ove opštine.

Posle pitanja upućenog SO Brus 16. jula 2019. godine "Koje aktivnosti je prema Odluci SO Brus br 350-160/2016-I od 28.10.2016. godine preduzeo Opštinski pravobranilac u skladu sa svojim nadležnostima i koji su rezultati preduzetih aktivnosti od strane Opštinskog pravobranioca po toj Odluci?"

Već 17. jula stigao je odgovor u kom stoji:

"Do dana podnošenja zahteva za pristup informacijama od javnog značaja (16. jul 2019. god) Opštinski pravobranilac opštine Brus Skupštini opštine Brus nije dostavio nikakav izveštaj po Odluci broj 350-160/2016-I od 28.10.2016. godine."

Kako smo naveli u tom tekstu, a prema dobijenom odgovoru, "To ne mora da znači da nije ništa preduzimano po navedenoj Odluci..." (pogledajte OVDE) već 18. jula isto pitanje je upućeno i Opštinskom pravobranilaštvu opštine Brus na šta je Opštinski pravobranilac, Andrija Nestorović, zakazao konferenciju za medije u zgradi Opštine Brus 19. jula koja je i održana:


Po održanoj konferenciji, u razgovoru sa medijima, Opštinski pravobranilac je dodao i da je propustio da kaže tokom snimanja konferencije da je izdata i sedma dozvola za izgtadnju MHE i to  28.11.2017. godine od strane Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture izdata dozvola za izgradnju MHE "Brus 2" a lokacijski uslovi su izdati 16. septembra 2015. godine od strane Odseka za urbanizam, građevinarstvo i imovinsko pravne odnose opštine Brus.
Takođe je dodato i da je upućen zahtev JP ''Srbija vode'' da izvrši raskid ugovora o konstituciji prava službenosti prolaza sa investitorima MHE kao i zahtev za obustavu svih postupaka za izdavanje uslova, saglasnosti i druge dokumentacije radi izgradnje MHE na području opštine Brus a upućeni su i zahtevi urbanističkoj, građevinskoj i upravnoj inspekciji Republike Srbije radi vršenja upravnog nadzora nad svim predmetima o lokacijskim uslovima koji su do sada izdati kao i građevinske dozvole.
 Opštinski pravobranilac opštine Brus, Andrija Nestorović, je rekao da za sva ostala pitanja i nedoumice, ako ih ima, mediji kao i građani mogu da se obrate nadležnim odsecima i službama u opštini Brus.
Neka zapažanja današnje konferencije za medije su sledeća - ovo je najverovatnije prvi put u ko zna koliko godina unazad da je neki funkcioner Opštine Brus ispoštovao medije na lokalu i organizovao konferenciju o aktuelnoj temi i pitanjima a da nije bilo "spontanih" skupova.
Ukoliko je i bilo propusta tokom konferencije možda ne treba baš zameriti Opštinskom pravobraniocu... osim da su trebala da budu prisutna i druga lica Opštine Brus koja su nadležna za ovu aktuelnu temu - izgradnja MHE na teritoriji opštine Brus...
Nenad Miljković


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Saša 71534964
Bravo za Andriju! Bravo za BrusOnLine! Treba i ostali funkcioneri da se ugledaju na Andriju, ovako nešto ne boli a koristi!
| 27 -5
Milica. 71584950
I ovo nije spontano...a propusta jednom takvom imenovanom licu ne treba biti!
| 7 -23
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE