logo brusonline Prethodna Koalicija u Brusu je, kako kaže nova Koalicija (čija je polovina činila tu predhodnu), zapošljavala penzionere dok oni sada u svojim redovima imaju kolekcionare funkcija. Kada je nedavno pisano o Komisiji za dodelu sredstava u sportu opštine Brus pomenuto je da su pojedini članovi Komisije ujedno odbornici kao a da pojedini obavljaju više funkcija. 
I to je izgleda normalno za ovu Koaliciju u kojoj su odbornici ujedno i predsednici Mesnih zajednica i članovi Komisije za sport koja odobrava sredstva iz budžeta i to klubovima u kojima i sami vrše visoke funkcije.

Za sada, šampion po funkacijama među odbornicima je Nebojša Jovanović koji trenutno obavlja 5 funkcija plaćenih iz budžeta opštine Brus.
Osim što je na nedavno održanoj 32. sednici SO Brus izabran u Radnu grupu za izradu plana razvoja spota opštine Brus 2016-2018 odbornik Jovanović obavlja i funkciju člana Komisije za izbor, imenovanja, administrativna i mandatno-imunitetska pitanja, član je Komisije za dodelu sredstava u oblasti sporta opštine Brus i  zamenik direktora JKP "Rasina" Brus. 
Jovanović je takođe i sportski direktor lokalnog fudbalskog kluba koji se finansira iz budžeta opštine koji svojim glasom odbornik podržava u skupštini a kasnije kao član Komisije za dodelu sredstava u oblasti sporta dodeljuje klubu u kom vrši funkciju sportskog direktora, troši taj novac i na kraju kontroliše kako su potrošena sredstava.
Kako se može čuti klub ovog funkcionera je i inicijator za nedavno osnovani "Savez sportova Brus" pa tako u Brusu osim ustanove Sportski centar postoje i tri sportska saveza, mada se sa sigurnošću ne može tvrditi jer informacije i obaveštenja Opština Brus i ne daje u potpunosti svojim građanima.

Možda je dobro da jedan odbornik ima 5 pa i više funkcija ali samo ako je u mogućnosti da sve poslove obavlja kako bi svi građani imali interes jer postoji mogućnost da će od previše obaveza neka od funkcija trpeti što ne bi bilo dobro za građane opštine Brus.

Zato građani opštine Brus imaju pravo da postave pitanje "Da li svi odbornici SO Brus rade u interesu građana i da li su pojedini stvarno veoma sposobni?"

N.Miljković


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE