MHEcuvari SOBrus121119
Na sednici SO Brus koja je održana 12. novembra bili su prisutni i  čuvari reka na teritoriji opštine Brus koji ne žele da njihove reke završe u nekoj od  MHE.

MHEcuvari SOBrus121119a

Pre početka same sednice nekoliko desetina čuvara reka iz sela Žiljci, Radmanovo, Graševci i Vlajkovci protestvovali su ispred zgrade gde se održavala sednica SO Brus.

MHEcuvari SOBrus121119b

Ovaj put je sa Dnevnog reda pomerena tačka o usvajanju predloga Odluke za PDR izgradnje MHE u selu Razbojna a ni samom predsedniku SO Brus nije bilo jasno ko je predlagač ove tačke Dnevnog reda i kako je uvrštena u sam Dnevni red.


Ovo je samo dokaz da "sve polazi od lokala" kako reče i dr Jelena Drmanac na protestu meštana Žiljaka protiv MHE na Ivanjdan 2019. godine:

Ovo je možda znak da će Čuvari reka Brusa ubuduće više pažnje obratiti na rad SO Brus kao i da će se interesovati koje su tačke Dnevnog reda a posebno ko je predlagač tih tačaka jer u skoro 80% slučajeva predlagač Odluka koje usvajaju odbornici lokalnog parlamenta je Opštinsko veće Opštine Brus. (više o Veću OVDE)


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE