Izabrani predsednik i tri potpredsednika stranke

ZdravaSrbija Zlatibor0120e

Izborna skupština Zdrave Srbije održana je na Zlatiboru 19. januara 2020. godine i tom prilikom su izabrani predsednik stranke kao i tri potpredsednika. Prisutnima se prvo obratio Milan Stamatović, predsednik Zdrave Srbije u svečanom delu Izborne skupštine ove stranke.

ZdravaSrbija Zlatibor0120f

"Danas, na Bogojavljenje, krstimo našu Zdravu Srbiju a noćas, u ponoć, smo poželeli uspravnu i zdravu Srbiju njenih zadovoljnih građana, koja će biti svesna toga šta je i dokle je. Srbija u kojoj će Kosovo ostati srce, a Zapadna i Istočna Srbija, sa Vojvodinom, Pomoravljem, Šumadijom i junačkim jugom, mozak te Srbije – rekao je Milan Stamatović, predsednik Zdrave Srbije u svečanom delu Izborne skupštine ove stranke.

Zdrava Srbija će biti jedinstvena, autentično regionalna stranka po mestu nastajanja, nastavio je Stamatović, ali i originalno nacionalna po tome što nam je cilj da pomognemo ozdravljenju cele Srbije, akcijom iz unutrašnjosti, a ne iz Beograda, a zatim da, sistemom koncentričnih krugova, upravo odavde, iz Zapadne Srbije, podstaknemo promene na bolje po čitavoj Srbiji.

Zdrava Srbija će se raširiti kao lekovita epidemija u svih 200 i nešto gradova i opština Srbije! Imamo program, imamo znanje, znamo kako ćemo uneti promene u svim segmentima našeg društva. Pospešićemo domaću proizvodnju, poljoprivredu, turizam, oživećemo sela, podsticaćemo povećanje nataliteta, zaposlićemo mlade, iskoristićemo sve privredne potencijale, čuvajući naše najveće blago - prirodne resurse, zaključio je Stamatović."

ZdravaSrbija Zlatibor0120a

Prisutnima se obratio i Veroljub Stevanović, dugogodišnji gradonačelnik Kragujevca, koji je naglasio da se kompletna Koalicija za Šumadiju priključila Zdravoj Srbiji, bez ikakvih političkih uslovljavanja, zato što žele da budu u timu uspešnih. Onih koji su se dokazali u svojim lokalnim sredinama i koji znaju kako to da prenesu i na ostale delova Srbije.

Zlatiborac Ljubivoje Ršumović, koji je bio jedan od inicijatora ideje Zdrave Srbije, pozdravljajući učesnike ovog svojevrsnog narodnog sabora, naglasio je da se svi zajedno moramo boriti da nadvladamo belu kugu koja je zavladala Srbijom.

ZdravaSrbija Zlatibor0120d

Reči podrške arhimandrita Metodija, igumana manastira Hilandar, učesnicima ovog sabora i Milanu Stamatoviću lično, pročitao je Miloš Stojković, poverenik ove najveće srpske svetinje, u kojima je naglašeno da svo monaštvo Hilandara zahvaljuje svim Čajetincima i Zlatiborcima na svemu što čine na očuvanju naše pravoslavne vere i na svoj bratskoj ljubavi i pomoći koju godinama unazad pružaju Hilandaru.
Među prisutnima su bili i Aleksandar Šapić, predsednik Srpskog patriotskog saveza, Dragan Jovanović, predsednik Bolje Srbije i opštine Topola, profesori Miladin Ševarlić i Ljubodrag Savić, predstavnici Udruženja Srba „Rozafa“ iz Skadra u Albaniji, predstavnici Srba iz Herceg Novog, kao i veliki broj simpatizera Zdrave Srbije sa Kosova i Metohije.

ZdravaSrbija Zlatibor0120b

U popodnevnom, radnom delu Izborne skupštine Zdrave Srbije, delegati iz pedesetak opština Srbije, u kojima ova stranka ima lokalne odbore, tajnim glasanjem izabrali su Milana Stamatovića za predsednika a Veroljuba Stevanovića, Milana Paroškog i Bojanu Božanić za potpredsednike Zdrave Srbije, kao i članove Glavnog odbora stranke.


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE