Izbori2020 datum

Beograd, 04.03.2020 - Danas su raspisani izbori za narodne poslanike i odbornike skupština gradova i opština u Srbiji koji će biti održani 26. aprila 2020. godine.

Izbore za narodne poslanike Skupštine Srbije je raspisao predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić,  izbore za odbornike skupština gradova i opština u Srbiji raspisala predsednica Narodne skupštine Maja Gojković dok je izbore za poslanike u Skupštini AP Vojvodine dan ranije raspisao Ištvan Pastor, predsednik Skupštine Vojvodine.
Odluka o raspisivanju izbora za odbornike skupšina gradova i skupština opština u Srbiji ne odnosi se na opštine u kojima su održani vanredni izbori. To su skupštine grada Zaječara, Bora i Beograda i skupštine opština Kosjerić, Lučani, Negotin, Aranđelovac, Majdanpek, Mionica, Preševo, Medveđa, Kula, Doljevac, Kladovo i Smederevska Palanka u kojima su održani vanredni izbori od 2017. do 2019. godine.
Prilikom raspisivanja izbora 2020 za narodne poslanike i odbornike skupština gradova i opština u Srbiji i AP Vojvodini pozvani su građani da 26. aprila iskoriste svoje građansko pravo i daju glas po svojoj volji i želji i odluče ko će ih u narednom periodu predstavljati.


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE