ValentinaMilosavljevicBrus

Nosilac izborne liste "Aleksandar Vučić – Za našu decu", koja će biti pod rednim brojem 1, na lokalnim izborima u opštini Brus 21. juna 2020. godine je prof. dr Valentina Milosavljević.

Ko je g-đa Valentina Milosavljević, nosilac izborne liste Aleksandar Vučić – Za našu decu na lokalnim izborima u opštini Brus koji se održavaju 26. aprila 2020. godine?

Valentina Milosavljević rođena je 1979. godine u Brusu. Osnovnu školu završila je u rodnom gradu, dok je Prvu nišku gimnaziju „Stevan Sremac“ završila u Nišu, obe kao nosilac Vukove diplome. Pored stečena dva zvanja na osnovnim studijama, diplomirani geograf-turizmolog i diplomirani ekonomista, Valentina Milosavljević je 2010. godine odbranila magistarsku tezu na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu na smeru Međunarodna ekonomija, čime je stekla akademski naziv magistar ekonomskih nauka. Doktorsku disertaciju odbranila je na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Nišu 2016. godine i stekla akademski naziv doktor ekonomskih nauka.

Radno angažovanje započinje 2006. godine kao koordinator za javnu diplomatiju i odnose s javnošću na Akademiji za diplomatiju i bezbednost, da bi kasnije radila kao rukovodilac uvoza u predstavništvu strane kompanije u Beogradu, gde je imala prilike da redovno primenjuje analitička znanja iz spoljnotrgovinskog poslovanja, finansija i bankarstva.

Potom, 2012. godine zasniva radni odnos na Visokoj ekonomskoj školi strukovnih studija Peć u Leposaviću kao nastavnik – predavač za predmet Finansijski menadžment, da bi 2016. godine bila izabrana u zvanje profesora strukovnih studija.

Autor je brojnih radova objavljenih u zemlji i inostranstvu, a od projekata i sertifikata posebno izdvaja Erasmus+ projekat u Velikoj Britaniji, UNCTAD-ova dva kursa u Ženevi, i učešće na konferenciji "Fourteenth Session of the United Nations Conference on Trade and Development", u Najrobiju 2016. godine.

Tečno govori, čita i piše engleski i grčki jezik, odlično poznaje rad na računaru. Udata je i majka je dvoje dece.

Imali smo priliku da razgovaramo sa g-đom Valentinom Milosavljević i saznamo nešto o planovima tokom predizborne kampanje, a naročito o planovima razvoja opštine Brus ubuduće.

Možete li nam reći nešto o Vašem viđenju Brusa danas?

Zaslugom predsednika Aleksandra Vučića, Vlade Republike Srbije i Srpske napredne stranke u Brusu je poslednjih godina realizovano dosta infrastrukturnih projekata, poput rekonstruisanih, asfaltiranih puteva i puteva nasutih kamenom, bazena, dva rekonstruisana objekta za omladinu i sport, rekonstrukcija objekata vrtića, osnovnih i srednjih škola, objekata zdravstvene zaštite, vodovodne mreže, koji dokazuju posvećenost i viziju vladajuće stranke. Nadam se da Brusjani razumeju da sve što je do sada urađeno, urađeno je zahvaljujući predsedniku države i vladajućoj Srpskoj naprednoj stranci, i očekujem da će na predstojećim lokalnim izborima zaokružiti broj 1 za budućnost nas i naše dece.

 Recite nam nešto o idejama i planovima tokom predizborne kampanje?

U vezi sa našom kampanjom ne bih da iznosim pojedinosti o akcionom planu, ali kako kampanja bude odmicala građani će biti obaveštavani i, svakako, ostavićemo im slobodu da posete kancelariju OO SNS Brus bilo kojim povodom. Lično bih želela da čujem mišljenje što većeg broja građana, kao i da im predstavim ideje i planove za dalji razvoj opštine Brus, naročito za razvoj njihovog sela, zaseoka, ulice. Naša ideja je da otvorimo vrata opštine i opštinskih organa za sve građane bez obzira na političku opredeljenost, i da svako ima pravo da iznese svoj predlog, sugestiju, pohvalu i kritiku, a da zbog toga ne bude sankcionisan na bilo koji način.

Planovi za budući razvoj opštine Brus?

Brus bi gradio svoju budućnost na konceptu održivog razvoja. Taj koncept održivog razvoja podrazumeva balansiranje ekonomskih, socijalnih i ekoloških zahteva za dobrobit kako sadašnje, tako i budućih generacija. Vizija održivog razvoja Brusa mora biti izvedena iz vizije ekonomskog razvoja, socijalne, ekološke, etičke, kao i kulturne vizije. Brusu su potrebne investicije koje donose nova radna mesta, stimulisanje produktivnosti i inovacija, osnaživanje preduzetništva, sprečavanje odlaska kvalitetnih i perspektivnih kadrova iz grada. Pored državnih investicija planiranih za razvoj opštine Brus, naš najveći prioritet politike razvoja, stabilnosti i bezbednosti je stvaranje povoljne klime za privlačenje stranih investicija i zapošljavanje. Kompletna organizacija uprave biće podređena tom cilju.
Ideja je da napravimo tim koji će otvoriti Brus na pravi način i razvijati ga po meri svih građana, tim koji će služiti narodu, a ne obrnuto. Veliki smo borci za očuvanje naših reka i prirode, i izričito smo protiv zacevljenja reka. Šta to konkretno podrazumeva, objasnićemo svojim sugrađanima tokom predizborne kampanje.

Kakav je Vaš stav po pitanju eventualne buduće koalicije?

Prvenstveno, zalažemo se da sami formiramo vlast, da osvojimo većinu. Jedina NEMOGUĆA koalicija je sa listom Grupe građana Milutin Jeličić Jutka – Za moderan Brus i ovim stavom se ograđujem od bilo kakvih kuloarskih priča.

foto:OO SNS Brus


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE