Slušamo da se uveliko priprema 7. sednica SO Brus koja bi trebalo da bude održana do kraja januara meseca  2013. godine. Po rečima predsednika skupštine opštine Zorana Gavrilovića dnevni red neće biti obiman. Jedna od tačaka dnevnog reda je i usvajanje strategije "Zelena Agenda". Na pitanje novinara šta je Zelena Agenda predsednik SO Brus je rekao da je to važan dokument i da ga je uradila NVO Lokalna kuća razvoja iz Brusa.  

Šta je ustvari Zelena Agenda?

"Zelena agenda" je proces  kreiranja i realizacije strategije i planova održivog razvoja na lokalnom nivou, uz aktivno učešće predstavnika različitih sektora zajednice, a u skladu sa već postojećim nacionalnim, regionalnim i lokalnim strategijama/planovima ordživog razvoja.  

U okviru projekta “Udruživanje snaga za održivu budućnost na zapadnom Balkanu” holandska organizacija Milieukontakt, krajem 2007. godine, započela je poroces Zelene agende u  Albaniji, Bosni & Hercegovini, Makedoniji, Srbiji, Crnoj Gori i Kosovu.

U Srbiji se  proces  Zelene agende realizuje u Brusu, Knjaževcu i Sremskoj Mitrovici. Inicijatori i koordinatori procesa su lokalne organizacije civilnog društva: Sunčani vrhovi iz Brusa, Timočki klub iz Knjaževca i Pokret gorana iz Sremske Mitrovice.(izvor:www.timok.org)

Više o Zelenoj Agendi pročitajte OVDE i OVDE

Kako kaže predsednik SO Brus strategija "Zelena Agenda" je veoma važan dokument. Šta piše u "Zelenoj Agendi" opštine Brus? Da li znaju građani opštine Brus o čemu se radi i šta sadrži ta strategija? Da li znaju svi odbornici SO Brus šta sadrži strategija "Zelena Agenda" opštine Brus? Da li će pre usvajanja te strategije predsednik opštine Brus, predsednik SO Brus ili neko od lokalnih političara prezentovati građanima Brusa strategiju Zelena Agenda? Videćemo...

N.Miljković


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE