BrusONLINE logo10Brus 20.07.2014. Tekst "Da li je tako g-dine predsedniče opštine Brus?" imao je odjeka u javnosti pa je čak čitan i u kabinetu predsednika opštine na sastanku odborničke grupe većine neposredno pred početak 20. Sednice SO Brus koja je održana 04. jula 2014. godine..
Da li je tako g-do odbornici?

Ako je vaš odgovor g-do odbornici pozitivan nastavite čitanja teksta a ako nije onda prvo pročitajte tekst "Da li je tako g-dine predsedniče opštine Brus?" pa nastavite sa čitanjem ovog teksta.

Od svih pitanja iz teksta predsednik opštine reče, na 20. sednici 04. jula, da je zbog teksta  "Da li je tako g-dine predsedniče opštine Brus?", na  web portalu www.brusonline.com, smenjen sekretar SO Brus.
Da li je tako g-do odbornici SO Brus?
Da li ste vi g-do odbornici pokušali da smenite sekretara SO Brus na 19. sednici ali se neko „ušeprtaljao“ a neko „doturao“ ili „poturao“ stari poslovnik o radu SO Brus i nije uspela smena na toj sednici.
Da li je tako g-do odbornici SO Brus?
Ako pogledate, tekst "Da li je tako g-dine predsedniče opštine Brus?"  je objavljen 03. jula 2014. u 15:27 a sednica je zakazana 01. jula 2014. Predsednik opštine Brus je na 20. sednici rekao:"Odkada je pokrenuta inicijativa za smenu sekretara SO Brus došlo je više pritužbi..." Da li je moguće da za jedno veče, otkada je objavljen tekst, dođe više pritužbi i kome? A predsednik je za tekst saznao par sati pred 20. sednicu.


Ko ovde govori istinu a ko ne?
U čemu je onda stvar?
Smenu sekretara ste, g-do odbornici SO Brus, pokušali i na 19. sednici SO Brus koja je održana 20. juna 2014. Na 20. sednici ste vi g-do odbornici usvojili zapisnik sa 19. sednice bez 13.tačke - Inicijativa za smenu sekretara SO Brus. Kao da se nije ni raspravljalo o smeni. Šta ovom odlukom želite da kažete? Puj pike ne važi? Možete da promenite bilo koju odluku?
Da li je tako g-do odbornici SO Brus?
A "poturanje"?
A odluke koje može da obori vd načelnik?
A bazen? A mladi?
A investicije i nova radna mesta za ostale građane a ne samo za rodbinu?
A ostala pitanja iz teksta? ...
Kako kaže  predsednik opštine Brus sekretar je smenjen, izabran novi a zamenik  predsednik SO Brus (koji je poturio stari poslovnik) primljen u radni odnos u opštini Brus.
A zatim predsednik priča o racionalizaciji troškova... borbi protiv nepravilnosti... borbi protiv korupcije i kriminala...

Da li je tako g-do odbornici SO Brus?
Šta će reći budući investitori, koje pominjete, na ovakve odluke? Da li znači da kada dođu  investitori važe neke odluke, započinju investicije po drugim odlukama a treće odluke ih sačekaju na kraju? Da li ćete kao i sada usvojiti zapisnik bez tih odluka? Sve je moguće kod vas, g-do odbornici SO Brus. Da li će uopšte doći neko od investitora ako se ovako radi? Ovakvim odlukama i (ne)radom vi samo udaljavate prave investitore.
Čak nestaje i dokumentacija, koja je postojala i plaćena je, ali nema veze radiće se ponovo. I niko neće za to odgovarati.

Da li je tako g-do odbornici SO Brus?
A kad smo kod investitora, reče li predsednik opštine da je bio na sastanku u Crnoj Gori sa investitorima.
Da li neko od vas pitao ili zna ko je sve putovao sa predsednikom na sastanak? Da li ste pitali ili znate ko je sve prisustvovao sastanku?
Da li ste pitali ili znate ko su investitori?
Ni reč o tome na 20. sednici. Znači da vi, g-do odbornici, znate odgovore na ova pitanja. Znate ko je putovao. Znate ko je prisustvovao. Znate i ko su investitori. Trebalo bi da obavestite i građane opštine Brus.
Zašto?
Zato jer vi sve što radite, radite u interesu građana opštine Brus, zar ne g-do odbornici? Osnovno je da građani budu obavešteni o onome što je dobro za njih. Ako nisu obavešteni onda ispada da to što radite nije dobro za građane.

Da li je tako g-do odbornici SO Brus?
Usvajanjem Odluke o zaposlenju u opštini Brus Zamenik predsednika SO Brus je “nagrađen” za "poturanje".
Znači nije bilo zloupotrebe službenog položaja?
Nije bilo ni zloupotrebe odgovornog lica?
Znači nije bilo ništa.
Ispada da je "poturanje" nagrađeno stalnim zaposlenjem u opštini Brus? Vi možete i da izbrišete te trenutke sa 19. sednice SO Brus. Možda to možete u svojim glavama ali u glavama građana koji su to videli nećete moći.
Vi ste “poturanje” zamenika sekretara SO Brus, na predlog šefa odborničke grupe "Svi za Brus", nagradili dizanjem ruku i zaposlenjem u opštini Brus?

Da li je tako g-do odbornici SO Brus?
Vi ste g-do odbornici dali zakletvu, građanima Brusa i državi Srbiji, i rekoste da ćete raditi za dobrobit građana opštine Brus, Srbije i boriti se protiv korupcije i kriminala.
Da li je tako g-do odbornici SO Brus?
Predsednik opštine Brus je na 20. sednici izjavio “da je za vreme prethodne vlasti imao dug za vodu 9.500,00 dinara i da nije plaćao vodu jer je čuo i znao da neko te pare stavlja privatno u džep" ali nije prijavio.
Pa predsednik opštine je u to vreme najverovatnije bio radnik državne institucije. Možda je i imao kancelariju u zgradi opštine Brus. Imao je obavezu da se bori protiv takvih pojava.  
Da li je neko od vas, g-do odbornici, posle ove izjave, pitao predsednika:
“Zašto nije prijavio ako je znao, već je dozvolio da se nanese šteta JP “Rasina”, budžetu opštine Brus i građanima koji su redovno plaćali vodu?” “Da li je nekoga štitio?”
Da li je njegov posao bio, za koji ga plaća narod Srbije i Brusa, da sprečava takve pojave ili da štiti počinioce?

Razmislite g-do odbornici. Možda i vi nekoga štitite.
Da li je tako g-do odbornici SO Brus?
Ako se ne rasčiste mnoge stvari, ako se ne reši "poturanje" i drugo to znači da SO Brus može da radi šta hoće i da radi i mimo Zakona. "Poslovi" u pojedinim Mesnim zajednicama su tek sad došli na dnevni red a izbore u istim niste ni održali iako su trebali da budu početkom 2013. Zašto tadašnji predsednik SO a sadašnji zamenik predsednika SO nije raspisao Izbore u MZ?

Pa šta će vam onda građani Brusa? Možete vi "SVI za BRUS" i sami...
U tom slučaju možda je najbolje da napravite jednu posebnu opštinu za vas četrdesetak?
Da li je tako gospodo odbornici?
Molim vas nemojte samo automatski da odgovorite "Tako je", već razmislite. Dobro razmislite pre odgovora...
"Jer Brusu treba jaka vlast. Koju kritikujemo. Čije poteze ispravljamo. Koja pristaje da bude kritikovana. Koja ne kažnjava one koji je kritikuju.“
Da li je tako gospodo odbornici?
N.Miljković


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE