Na današnjoj, 23. sednici Skupštine opštine Brus očekivala su se razrešenja i imenovanja vd direktora Direkcije za izgradnju, Centra za kulturu i Direkcije za poljoprivredu ali najviše je bilo "zapelo" oko imenovanja vd direktora Direkcije za poljoprivredu opštine Brus.

Po razrešenju vd direktora za izgradnju Gorana Milovanovića za novog vd direktora izabran je Biserčić Milosav.  Pre imenovanja usvojena je njegova ostavka kao člana Nadzornog odbora Direkcije a za novog člana Nadzornog odbora Direkcije za izgradnju, iz redova zaposlenih, izabrana je Luković Valentina.
Najmanje "trzavica" je bilo oko razrešenja i imenovanja vd direktora Centra za kulturu. Nna mesto vd direktora  izabrana je Smiljana Aleksić.
Posle dogovora odbornika, noć pre održavanja sednice, niko nije očekivao da će imenovanje vd direktora Direkcije za poljoprivredu opštine Brus biti toliko "dramatično" a zamenik predsednika SO Brus, kako je rekao, u tim trenucima "je bio toliko rastrojen da nije mogao da kontroliše sebe":


Da li je glasanje za imenovanje bilo po poslovniku o radu Skupštine jer su pojedini odbornici glasali ZA jednog i drugog kandidata? Da li je glasanje, kada je u pitanju izbor, imenovanje ili postavlje a ima dva i više kandidata, možda trebalo da se vrši prozivanjem odbornika i javnim izjašnjavanjem za jednog od kandidata ili glasanjem putem listića takođe zaokruživanjem imena jednog od kandidata?
Nadamo se da je sve bilo u redu jer ne bi valjalo da se ponavljaju neke greške, kao sa prethodne sednice SO Brus, kada su odbornici izglasali razrešenje predsednika Tela za koordinaciju bezbednosti saobraćaja na putevima opštine Brus a da SO nije imala nadležnost već Opštinsko veće opštine Brus.
N.Miljković


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE