VSS jedriliceTS09201

Trstenik,11.09.2020. Predstojećeg vikenda od 11. do 13.septembra na sportskom aerodromu u Trsteniku će se održati drugi po redu „Blanik kup“, takmičenje u preciznom sletanju jedrilicama.

Organizator Aeroklub „Trstenik“ će ugostiti oko 20 zaljubljenika u ovaj sport, a takmičenje će se održati u dve kategorije – profesionalna (takmičari sa važećom takmičarskom i pilotskom dozvolom i lekarskim uverenjem) i amaterska (takmičari sa završenom osnovnom jedriličarskom obukom i važećim lekarskim uverenjem).

Prema programu manifestacije za petak 11.septembar je planiran trening, u subotu 12.septembra je takmičarski dan i uveče proglašenje pobednika, a u nedelju 13.septembra nakon druženja piloti napuštaju aerodrom. Takmičenje će se održati u skladu sa preporukama Vlade Republike Srbije i uz poštovanje preventivnih mera zaštite i sprečavanja širenja zarazne bolesti Covid-19.

Inače, jedriličari AK „Trstenik“ su se nedavno odlično pokazali na 15.Blanik kupu održanom krajem avgusta meseca u Prijedoru na aerodormu Urije. Na ovom takmičenju u preciznom sletanju jedrilicom klub su predstavljali Slobodan Đurović, Dejan Sarić i Aleksa Mladenović, od kojih je Slobodan Đurović zauzeo drugo mesto u pojedinačnoj konkurenciji, a u ekipnom plasmanu su osvojili prvo mesto.

Piloti jedrilica su ove godine imali državno prvenstvo u julu mesecu u Novom Sadu, a „Blanik kup“ u Trsteniku je odlična prilika da se opet okupe na sportskim aerodromima u Srbiji, naročito na trsteničkom aerodromu koji još od svog nastanka neguje tradiciju sportskog vazduhoplovstva i predstavlja pravu riznicu vazduhoplovaca koji su našli svoj put u različitim vazduhoplovnim sportovima i vazduhoplovnim profesijama.


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE