JKBrus collage1020

Brus.19.10.2020. Džudo klub Brus ove godine obeležava 40 godina postojanja i rada - osnovan je 20. oktobra 1980. pod imenom JK "Brus FUD".

Osnivači kluba su Ivezić Dobrivoje - Biba, doc dr Toskić Vlada – trener džudoa iz Kruševca, Šović Miroljub – Šova, Ivezić Dragi, Stojanović Uroš, Dobrodolac Zdravko, Ilkić Radoslav.

Prvi predsednik kluba je bio Šović Miroljub – Šova. Prvi sekretar Jova Timotijević koji je za džudo klub vezan, kao pupčanom vrpcom i sav rad je volonterski.

Prvu medalju na državnom prvenstvu SFRJ 1980 u kategoriji kadeta osvojio je Danilović Rajica – Tula a prvu medalju za juniore Biserčić Mirko.

Tokom dosadašnjeg perioda postojanja i rada džudo kluba Brus kimono ovog kluba nosilo je preko pet hiljada članova, najviše dece, a na raznim takmičenjima i turnirima osvojeno je više desetina hiljada medalja i preko 150 pehara u ekipnom nastupu...

JKBrus BibaIvezic

O jubileju i 40 godina postojanja JK Brus rekao nam je i jedan od osnivača i trenera u klubu Dobrivoje Biba Ivezić,nosilac crnog pojasa VI dan.

"Džudo klub „Brus“ postoji 40 godina, kroz koji je prošlo oko 5000 članova (takmičara) od poletaraca, pionira pa do seniora. Klub ima 4 licencirana trenera i 15 majstora džudoa.
Imamo učesnike Univerzijade, Evropskog, Balkanskog, Državnog i Svetskog prvenstva kao i mnogih međunarodnih takmičenja u okolnim zemljama (Makedonija, Bugarska, Slovenija, Grčka, Crna Gora). Osvojeno je oko 50.000 medalja u svim uzrasnim kategorijama (poletarci/ke, pioniri/ke, kadeti/kadetkinje, juniori/ke, seniori/ke). Na Državnim prvenstvima u svim uzrasnim kategorijama je osvojeno oko 100 medalja. Na Balkanskim prvenstvima oko 30 medalja u kategoriji pionira, kadeta, juniora i seniora. Od 2005.godine na ekipnom takmičenju Prve Džudo Lige Srbije osvojena su 4 druga mesta i 4 treća mesta.
Moram da naglasim da džudo nije samo džudo već je to baza svih sportova. Bavljenje džudoom deci omogućava da ravnomerno razvijaju sve svoje fizičke sposobnosti (snagu, izdržljivost, elastičnost, spretnost i brzinu ), da stiču samopouzdanje i nova prijateljstva. Kretanje i fizička aktivnost presudni su za zdrav psihički i fizički razvoj deteta." -  rekao je Dobrivoje Ivezić

Džudo klubu Brus želimo u narednom periodu puno uspeha i još više medalja i pehara sa takmičenja.
Nenad Miljković


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
sale marković 135d
Čestitam jubilej, pre svega svim takmičarima, trenerima, osnivačima, a posebno Bibi Iveziću i Mološu Markoviću-Funji, na istrajnosti, upornosti i svim uspesima koje su postigli i koje će postizati. Velika uloga u osnivanju i radu ovog najuspešnijeg bruskog sportskog kolektiva pripada rukovodstvu i zaposlenima u FUD-u, a takođe i svim opštinskim rukovodstvima jer bez njihove pomoći teško da bi se uspelo u svemu.
| 4 0
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE