PRVO VAZDUHOPLOVNO DRŽAVNO PRVENSTVO 2021 GODINE

VSS Paraglajding0421

Predstojećeg vikenda – u subotu 17.aprila i nedelju 18.aprila na sportskom aerodromu Veliki Radinci kod Sremske Mitrovice, održaće se državno prvenstvo u paraglajdingu u disciplini precizno sletanje. Organizatori takmičenja su Aero klub „Kumulus“ iz Novog Sada i Vazduhoplovni savez Srbije, a domaćin je Aero klub „Sremska Mitrovica“.

Piloti će na sportskom aerodromu poletati uz pomoć auto-vitla, a cilj će takođe biti na aerodromu i oni najprecizniji koji ostvare što više sletanja u sam centar cilja prečnika dva centimetra, boriće se za titulu državnog prvaka u ovom sportu. Aktuelni državni prvak iz 2020.godine je Dejan Valek iz Aero kluba „Kumulus“ iz Novog Sada, reprezentativac Srbije u ovom sportu. Na ovogodišnjem državnom prvenstvu će biti jaka konkurencija uz učešće svih reprezentativaca i oko 30 pilota paraglajdera iz srpskih aeroklubova, kojima je primarna disciplina precizno sletanje na cilj.

Na takmičenjima u preciznom sletanju paraglajderom, vrednuje se umeće takmičara koji sleću na cilj sa centrom prečnika dva centimetra – najprecizniji je i najuspešniji. Zamislite koliko vežbe i znanja prethodi izvođenju takvog poduhvata – sleteti sa visine od 400 metara na tačku prečnika samo dva centimetra, a uz put odoleti svim vazdušnim izazovima.

Svi zainteresovani posetioci će imati prilike da oba dana vikenda prate umeća preciznog letenja i sletanja pilota, i takmičenje za najboljeg pojedinca i klub u državi, a ujedno i da uživaju u aerodromskim aktivnostima i druženjima na ovom mestu okupljanja vazduhoplovaca kod Sremske Mitrovice.

foto: Ivan Pavlov, paraglajding reprezentativac i pilot AK "Kumulus" Novi Sad pri sletanju na cilj


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE