OS Brus2015

Brus 01.06.2021. Učenici osnovne škole Jovan Jovanović Zmaj iz Brusa imali su značajne plasmane na republičkim takmičenjima koja su održana tokom maja meseca 2021. godine.

Na republičkom takmičenju iz atletike koje je održano 19. maja u Sremskoj Mitrovici učenica Mina Deljanin zauzela je treće mesto u disciplini skok u dalj i time osvojila bronzanu medalju.
Na ovom takmičenju učestvovali su i sledeći učenici i učenice: Ognjen Cincarević, Nina Kljajić, Mateja Milanović, Ekaterini Aretaki Milosavljević, Anđela Terzić, Andrijana Pavlović, Dimitrije Miljković, Ognjen Nikolić i Marko Marković koji i pored velike borbe nisu uspeli da se popnu na pobedničko postolje ali je ovo za njih bilo veliko iskustvo pa se na narednim takmičenjima mogu očekivati mnogo bolji rezultati. Učenike je za takmičenje pripremala i vodila Vesna Ilić, profesor fizičkog vaspitanja.

Republičko takmičenje "Književna olimpijada" održano je 23. maja na kom je učenica Sanja Džodić osvojila prvo mesto dok učenik Marko Bašić, iako se pripremao i očekivao odlične rezultate, nažalost nije učestvovao zbog bolesti. Učenicu Sanju Džodić za takmičenje je pripremala i vodila Sanja Stojanović, profesor srpskog jezika, dok je učenika Marka Bašića za takmičenje pripremala  Marija Mitrović, profesorka srpskog jezika.

Naredno republičko takmićenje je bilo iz hemije koje je održano 29. maja u Novom Sadu na kom je učenica Sanja Radmanovac osvojila pohvalu. Učenicu je za takmičenje pripremala i vodila Slađana Krpić, profesorka hemije.

Na republučkom takmičenju iz srpskog jezika koje je održano 30. maja u Beogradu učenici osnovne škole iz Brusa osvojili su dve nagrade - Sanja Džodić je osvojila prvo mesto dok je Mina Petrović osvojila treće mesto. Učenice je na takmičenje pripremala i vodila Sanja Stojanović, profesor srpskog jezika.

Republičko takmičenje iz stranih jezika, francuski i engleski, održano je 30. maja u Beogradu a ulenici OŠ Jovan Jovanović Zmaj Brus osvojili su sledeće plasmane:
Francuski jezik - Milica Dačković osvojila je treće mesto. Učenicu je za takmičenje pripremala i vodila Bojana Đokić, profesorka francuskog jezika;
Engleski jezik - Sofija Gašić je na najbolji način predstavljala školu ali nažalot je ostala bez plasmana. Učenicu je za takmičenje pripremala i vodila Sanela Kljajić, profesorka engleskog jezika.

U narednom periodu učenike osnovne škole iz Brusa očekuje republičko takmičenje iz likovne kulture koje će biti održano u Beogradu a na kom će učestvovati učenica Luna Grčak i predmetna nastavnica Slađana Stanojević, kao i učenik Vanja Vidojević i predmetna nastavnica Tatjana Đolić

TKM


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE