Brus turnirTenis0821a

Brus 12.09.2021. Povodom plasmana Novaka Đokovića u finale grend slem turnira US Open 2021 i da je na pobedu od osvajanja Zlatnog grend slema - osvajanja sva 4 grend slem turnira u календарској godini - upitali smo se igra li se tenis u Brusu i ima li budućnost?

NovakDjokovic2019

Da podestimo, Novak Đoković je odrastao na Kopaoniku gde je i počeo sa treninzima uz podršku Jelene Genčić. U tom periodu povremeno je dolazio u Brus gde se družio sa Jankom Tipsarevićem, čiji je otac iz okoline Brusa.

JTipsarevic

Janko Tipsarević je, kao mlađi, godinama često boravio u Brusu i provodio deo letnjeg raspusta i tom prilikom povremeno igrao mečeve sa igračima iz Brusa.

Što se trenutno tiče tenisa u Brusu i okolini postoje više otvorenih tenis terena od kojih su dva u Brusu - kod Autobuske stanice i teren "Borik" (iznad gradskog stadiona) na kom je nedavno organizovan turnir.

Pavlovic TT01a

Tenis turnir koji je organizovan u avgustu mesecu, povodom manifestacije Dani Brusa 2021. godine, pokazao je da i Brus ima budućnost u ovom sportu.

Brus turnirTenis0821a

Turnir je odigran u više kategorija - devojčice, mlađi dečaci, dečaci do 14. godina i seniori. Postignuti su sledeći plasmani:

Kategoriji devojčica:
1. Anđela Vuković
2. Dražena Radulović
3. Lena Čolovejić i Teodora Čolovejić

Brus turnirTenis0821b

Kategorija najmlađi dečaci
1. Bogdan Nikolić
2. Veljko Jeličić
3. Pavle Kovačević i Jakov Luković

Brus turnirTenis0821c

Kategorija dečaci do 14 godina
1. Ognjen Nikolić
2. Luka Jovanović
3. Lazar Jeličić i Uroš Kostić

Brus turnirTenis0821d

Kategorija seniori
1. Marijan Nikolić
2. Igor Ilić
3. Miloš Čukuranović i Dušan Marković

Tenis se igra u Brusu i ima budućnost što je pokazao i nedavno održani turnir a u narednoj sezoni očekujemo da bude još više igrača i turnira.
TKM


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE