Brus sportisti2021a

Brus 20.04.2022. Danas su proglašeni najuspešniji sportisti u opštini Brus za 2021. godinu kojima je priznanje uručeno u kabinetu predsednika, odnosno predsednice, opštine Brus.

Izabrani su najbolji sportisti u više sportskih klubova:

FK "FUD" Brus – Filip Ignjatović

FKFUD FilipIgnjatovic20422
Filip je rođen 1999. godine. Fudbalom se bavi od svoje sedme godine. Počeo je u mlađim selekcijama FK "Kopaonik" gde je prošao kompletnu omladinsku školu. Igrao je i u FK "Župa". Sada vrlo uspešno igra za FK "FUD" Brus. Igrač je sredine terena, sa dobrim pregledom igre i nosilac je igre kluba ovog proleća.

FK "Jezero 2017" Zlatari – Vladan Stevanović

FKJezero VladanStevanovic20422
Vladan je rođen 1991. godine. Fudbalom je počeo da se bavi u rodnom Blacu gde je prošao sve mlađe selekcije FK "Jastrebac". Trenutno nastupa za FK "Jezero 2017" iz Zlatara gde igra na poziciji štopera i jedan je od oslonaca kluba - svojim igrama i zalaganjem na terenu pravi je primer mlađim igračima.

FK "Donji Kopaonik" Razbojna – Lazar Nedić

FKDKopaonik LazarNedic20422
Lazar je rođen 1996. godine. Lazar je golman i vrlo uspešno brani boje kluba u svom rodnom mestu Razbojna. Prošao je omladinsku školu FK "Kopaonik" iz Brusa, nastupao je i u mlađim selekcijama FK "Napredak" iz Kruševca. Svojim odbranama često je doprinosio pobedama svog kluba.

SFU "Vukovi" – Veljko Čukuranović

SFUVukovi VeljkoCukuranovic20422
Veljko je rođen 2008. godine. Trenira fudbal od svoje šeste godine i prošao je omladinsku školu FK "Kopaonik" gde se istakao svojim dobrim igrama i zalaganjem na terenu. Trenutno nastupa za školu fudbala "Vukovi" iz Brusa. Igrao je i za reprezentaciju Rasinsko-Pomoravskog okruga. Odličan je učenik, redovan na treninzima - pravi je vođa na terenu i primer ostalim saigračima.

KK "Obruč" – Rilak Luka

KKObruc LukaRilak20422
Luka je rođen 2007. godine. Košarkom je počeo da se bavi sa sedam godina, nastupa za SKU "Obruč" Brus gde vrlo uspešno igra na poziciji pleja. Ujedno je i kapiten kadetske selekcije. Pohađa "Srednju školu" u Brusu, odličan je učenik i veoma uspešan na školskim takmičenjima.

OK "Kopaonik" Brus – Danka Nerandžić

OKKopaonik DankaNerandzic20422
Danka je rođena 2003 godine. Odbojkom se bavi duži vremenski period - vrlo uspešno igra i predvodi svoju ekipu kao kapiten. Igra na poziciji primača i ističe se borbom i zalaganjem na terenu. Danka pohađa "Srednju školu" u Brusu, odlična je učenica i nosilac Vukove diplome.

Džudo klub "Brus" - Nevena Čikarić, Andrijana Marinković i Terzić Anđela

JKBrus NevenaAndrijanaAndjela20422

Nevena Čikarić je rođena 2007 godine. Džudom se bavi od svoje pete godine. U prethodnom periodu učestvovala je na mnogobrojnim turnirima kako u zemlji tako i u inostranstvu sa velikim uspehom osvajajući odlične plasmane i medalje - između ostalih treće mesto na Prvenstvu Srbije za 2021. godinu u kategoriji -52kg kao i prvo mesto na Školskom prvenstvu Centralne Srbije -57kg. Nosilac je plavog pojasa

Andrijana Marinković je rođena 2009 godine. Džudom se bavi od svoje sedme godine. Na turnirima u zemlji tako i u inostranstvu izvojevala je veliki broj pobeda osvojivši pregršt medalja - ovom prilikom izdvajamo treće mesto na Prvenstvu Srbije u kategoriji mlađe devojčice -40kg, kao prvo mesto na Međunarodnom turniru "Mladost Evrope" u kategoriji -44kg. Nosilac je plavog pojasa.

Anđela Terzić je rođena 2008 godine. Nastupa za džudo klub Brus gde se vrlo uspešno takmiči. Učestvovala je na mnogobrojnim domaćim i međunarodnim turnirima sa kojih je redovno donosila medalje. Ovom prilikom izdvajamo osvojeno prvo mesto na međunarodnom turniru “Mladost Evrope” u kategoriji -57kg kao i drugo mesto na školskom prvenstvu centralne Srbije u kategoriji -57kg. Nosilac je zelenog pojasa.

SK "Rtanj" - Daša Dobrodolac 

DasaDobrodolac 20422
Daša je rođena 2003. godine. Već duži niz godina je uspešna takmičarka u skijanju, u alpskim disciplinama. N mnogim trkama je osvajala medalj, i to one najsjajnije - Zlatna medalja u veleslalomu na prvenstvu Srbije u kategoriji U18. Državna je prvakinja u disciplini veleslalom U21. Uporna, vredna i pravi je primer mlađim skijašima.

Ski klub Bela reka – Mihajlo Miljković i Racko Kostić

SKBelareka MihajloRacko20422

Mihajlo Miljković je rođen 2011 godine, član je SK Bela Reka Brzeće. Državni je prvak u svojoj kategoriji. Skijanjem je počeo da se bavi od svoje treće godine, vrlo brzo zavoleo i krenuo da se takmiči sa velikim uspehom. Iako ima 10 godina osvojio je pregršt medalja I priznanja u sezoni 2021/22 - prvo mesto na Državnom prvenstvu Srbije, prvo mesto na Prvenstvu zapadne Srbije, prvo mesto na trci Trofej Beograda, drugo mesto na Državnom prvenstvu Slovenije, treće mesto na Otvorenom prvenstvu BiH...

Racko Kostić je rođen 2015 godine. Sa nepunih sedam godina najveća je nada SK "Bela Reka" Brzeće što je i pokazao na samom početku svoje takmičarske skijaške karijere. Državni je prvak u svojoj kategoriji u sezoni 2021/22  - osvojio je prvo mesto na Državnom prvenstvu Srbije, prvo mesto na Prvenstvu zapadne Srbije i prvo mesto na trci Trofej Beograda...

Brus sportisti2021

Najuspešniji sportisti među uspešnima u opštini Brus za 2021. godinu najavljuju da sport u bruskom kraju ima budućnost i da se u narednom periodu mogu očekivati odlični rezultati i trofeji.


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE