MinaDeljanin 0123

Mina Deljanin, svestrana i uspešna sedamnaestogodišnja sportistkinja iz Brusa bavi se različitim sportskim aktivnostima od svoje 4. godine postižući zavidne rezultate i osvajajući uglavnom najsjajnije medalje i trofeje.

Mina se do sada se oprobala u džudou, tenisu, atletici, fudbalu, a od nedavno i u skeletonu...

Deljanin Mina

Džudo je zavolela dok je još bila u vrtiću. Od svoje četvrte godine išla je na treninge uz sestru Kristinu koja je bila izvanredan takmičar JK "Brus". Ubrzo je usledilo prvo Minino takmičenje na kom je osvojila zlatnu medalju što joj je dalo još veći podstrek pa je na narednim takmičenjima uglavnom osvajala prva mesta u svojoj kategoriji ili je bila na pobedničkom postolju.

Od četvrtog razreda osnovne škole prestaje sa džudoom i počinje da trenira tenis i ubrzo osvaja nekoliko turnira ali je morala da prekine dalje treninge i takmičenja iz finansijskih razloga.

Potom počinje da trenira fudbal i atletiku.

MinaDeljanin03a

Fudbal je počela da trenira, uz brata Aleksandra koji je danas uspešan fudbaler, za mlađe kategorije OFK Kopaonik 031 i posle zapaženih nastupa prelazi u ŽFK Napredak. Dok je igrala za Napredak dobila je poziv za Reprezentaciju Srbije U15. Bila je na pripremama u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi, na jesenjem kampu, a potom je imala priliku i da igra. Nažalost prestala je da igra fudbal zbog loše finansijske situacije - njeni roditelji nisu mogli mesečno priuštiti njeno školovanje i sport, a nije bilo adekvatne podrške i pomoći ni sa druge strane - klub, savez....

MinaDeljanin02b

Atletiku je počela da trenira, uporedo sa fudbalom, u starijim razredima osnovne škole "Jovan Jovanović - Zmaj" Brus u atletskoj sekciji pod vođstvom Vesne Ilić, profesorke fizičkog vaspitanja. Do završetka osnovne škole na krosu Goran Raičević uvek je osvajala prvo mesto. Na opštinskim i okružnim takmičenjima iz atletike osvajala je prva mesta, izuzev školske 2020/21 kada je na Republičkom takmičenju osvojila treće mesto u disciplini skok u dalj - skokom dužine 5,17 metara.

MinaDeljanin skeleton1222

Minin talenat i rezultati nisu ostali nezapaženi pa tako u završnom razredu osnovne škole dobija poziv da trenira skeleton pri Bob savezu Srbije - skeleton je zimski sport gde takmičar na sankama leži na stomaku okrenut glavom ka napred. Za nju je to bio sasvim nov sport ali prihvata poziv i polazi na duže pripreme u Litvaniju. Veoma joj se svideo skeleton kao sport ali je nastala pauza. Ipak i dalje se bavila atletikom postižući zavidne rezultate. Minini rezultati sa skeletona od pre i novi rezultati na atletici doprineli su da ponovo dobije poziv od Bob saveza Srbije i nedavno je bila na pripremama u Austriji. Skeleton je nastavila da trenira i očekuje uskoro nastupe na takmičenjima.

Pred Minom Deljanin je blistava sportska karijera kao i rezultati, a takođe velika je verovatnoća da ćemo imati priliku da je gledamo (i navijamo za nju) na Zimskim olimpijskim igrama mladih 2024 koje su planirane da se održe od 19. januara do 2. februara 2024. u provinciji Gangvon u Južnoj Koreji.
TKM


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE