AC ZJI0722n

Aleksandrovac 06.07.2022. Žpske julske igre 2022 koje su održane u periodu od 01. do 03. jula u Mitrovom Polju završene su nastupom KUD-a “Župa” i dodelom nagrada i priznanja.

Nagrade najboljim sportistima uručili su predsednik opštine dr Mirko Mihajlović, predsednik Skupštine Slavoljub Miljković, kao i zamenik predsednika opštine Nenad Marković.

Plasmani po sportskim disciplinama:

Najbolji u šahu bio je Stefan Kostić. Drugo mesto zauzeo je Goran Danilović, dok je treći bio Nenad Milanović. U ženskoj konkurenciji, prva je bila Ana Radmanovac, dok je druga Neda Tamburić.

U stonom tenisu prvi je bio Dušan Lisinac, drugi Nemanja Živković, dok je Aleksandar Petrović zauzeo treće mesto. U ženskoj konkurenciji prva je bila Tamara Vesić, srebrnu medalju osvojila je Katarina Lačnjevac, a bronzanu Tamara Vukićević.

Najbolji plivač na Igrama je Nikola Gačić, drugo mesto osvojio je Uroš Pljakić, dok je treći bio Uroš Radosavljević.

Narodna nadmetanja bila su posebno zanimljiva.
U bacanju kamena s ramena prvo mesto je osvojio Bojan Ilić, drugi je bio Stefan Luković, dok je treći Milan Đolić. U ženskoj konkurenciji prva je bila Katarina Lačnjevac, druga Tijana Mihajlovska, dok je treće mesto zauzela Tijana Lončar.

U nadvlačenju konopa prva je bila ekipa Arbat Fruits Lepenac, drugi Župski biser Laćisled, dok je treća bila Garevina.

U basketu (3 x 3) ekipa Rustik kafe osvojila je prvo mesto, Menjačnica Tab 015 je bio drugi, Brus treći.

U odbojci na pesku prva je bila ekipa Omi, drugo mesto osvojila je ekipa Šljivova, dok su treći bili Petlići.

U odbojci (žene) ŽOK „ŽUPA“ I je osvojila zlato, OK Župa su bili drugi, a treće mesto zauzele su ŽOK “Župa” II.

U rukometu prvo mesto je osvojila ekipa RK Župa 54.

Turnir u malom fudbalu održan je u više kategorija:
2010. godište i mlađe, prvo mesto osvojila je ekipa Dual, Termaks Duo je osvojio srebrnu medalju, dok je ekipa Orlići bila treća.
Kod pionira, najbolji su bili Orlići, dok su Vukovi I osvojili drugo mesto.
U kategoriji godište 2009. i mlađe, prvi su bili Juniori, Predatori drugi, dok je bronzanu medalju osvojila ekipa Vukovi.
U konkurenciji seniora, mali fudbal najbolje igra ekipa Dva brata - Rogavčina. Drugo mesto osvojili su igrači Armatura, dok je treće mesto osvojila ekipa Župski biseri.

Važnije od nagrada, svakako, je defile mladosti i lepote koji je u protekla tri dana viđen u Mitrovom Polju. Više stotina mladih, ali i onih koji se tako osećaju, branili su boje svog kluba i ugled mesne zajednice. Takmičenje je proteklo u međusobnom druženju i fer plej ponašanju, što je i najveći uspeh Igara.

Sve pohvale za organizaciju ove tradicionalne manifestacije pripadaju pokrovitelju, opštini Aleksandrovac, kao i organizatorima: Sportskom savezu, Turističkoj organizaciji, Crvenom krstu, Domu kulture „Milosav Buca Mirković“ i Kulturno-prosvetnoj zajednici “Župa”.
izvor i foto:Informativna služba DK Aleksandrovac


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE