Toshev Musala0123a

Brus 30.01.2023. Tošev Ivan i Mladen iz Brusa i Vukićević Danijela iz Kragujevca 28. januara su popeli najveći vrh Balkana, Musalu (2.925,4 mnv) na planini Rila u Bugarskoj.

Toshev Musala0123f

Oni su ovaj uspon izveli na neuobičajen način: direktno iz Borovca (1200 mnv) bez ulaska u gondolu, koja je ovde podrazumevana u većini planinarskih tura, pri čemu su Ivan i Mladen uspon od preko 14 km realizovali turno skijama, a Danijela na tradicionalan način bez upotrebe krplji i dereza.

Toshev Musala0123c

Nakon uspona, Ivan i Mladen su skijama spustili jedan od kuloara Musale sa nagibom od preko 40 stepeni i skijama nastavili sve do Borovca pri čemu su ostvarili kontinuirano skijanje od preko 14 km do planinarske varoši Borovec

Toshev Musala0123b

"Turno penjanje na Musalu u zimskim uslovima je nezaboravan doživljaj i jedinstveno iskustvo. Uspon nije previše zahtevan za iskusne planinare uz adekvatnu opremu. Staza ide po grebenu i delom je osigurana sajlama." rekao je ukratko Ivan Tošev.

Toshev Musala0123e

U godini u kojoj Srednja škola Brus slavi jubilej: 60 godina postojanja, ovaj uspon je posvećen uspomeni na Toševa Ivana Tošu, profesora filozofije i prvog bruskog magistra.
TKM


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE