Cemerno PDRadocelo

Ušće 09.11.2023. Planinarsko društvo "Radočelo" Ušće organizuje planinarsku akciju "108 godina Bitke na Čemernu" u nedelju 12. novembra 2023. godine.

Plan akcije:

Grupa A: 22 km planinarski vodič PD "Radočelo" Ušće Bojana Košanin

06:00 polazak iz mesta Savošnice obeleženom planinarskom stazom (Golijska transverzala) pored Donje Isposnice Svetog Save, pored predivnih vidikovaca do Gornje Isposnice Svetog Save da bi se posle kraće pauze nastavilo do podnožja vrha Smrdljuč iznad sela Ponore do mesta poznatog kao Ćumurana (11 km) gde bi se spojili sa drugom grupom radi zajedničkog izlaska na vrh Čemerna

Grupa B: 13 km planinarski vodič PD "Radočelo" Ušće Radiša Bošković

09:00 prevoz planinara terenskim autobusom do sela Ponore

10:00 polazak na stazu Ponore - Čemerno

10:30 spajanje sa prethodnom grupom kod mesta Ćumurana (2km) radi zajedničkog izlaska na vrh Čemerna (4km)

13:00 očekivani izlazak planinara na vrh Čemerna, prisustvovanje parastosu poginulim srpskim i crnogorskim junacima i istorijskog času!

14:00 povratak planinara kružnom stazom do sela Ponore gde će čekati terenski autobus i prevoz do početne tačke (7km)

17:00 očekivani završetak akcije

Info i prijave: Radiša Bošković 064 202 80 00 ili Bojana Košanin 069 604 412 ili Goran Nikolić 064 217 10 00

U slučaju nepovoljnih vremenskih prilika pre svega velikih snežnih padavina planinarska akcija će se otkazati o čemu ćemo Vas blagovremeno obavestiti!

Svi učesnici akcije su dužni da poštuju propise PSS i ne preduzimaju ništa što bi dovelo u opasnost ostale učesnike akcije, njih samih i vodiča.

Vodič zadržava pravo da zbog neadekvatne opreme, zdravstvenih i drugih rizika po učesnike akcije na stazi, odredi ko ne može krenuti na uspon.

Samovoljni odlazak van staze koju je odredio organizator i vodič smatraće se odstupanjem od plana ove akcije i odgovornosti za eventualne posledice će snositi isključivo lica koja su time prekršila upozorenja organizatora akcije i vođe grupe.

izvor i foto:PD "Radočelo" Ušće


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE