Brus OSatletika0524

Učenici OŠ "Jovan Jovanović ZMAJ" u Brusu ostvarili su plasman na Državno školsko takmičenje u atletici 2024 pod mentorstvom profesorke Vesne Ilić koja sa uspehom vodi arletsku sekciju u školi.

Naime, posle održanog Međuokružnog takmičenja iz atletike u Kruševcu, 13. maja 2024. godine šestoro učenika i učenica je ostvarilo plasman na Državno takmićenje koje se održava krajem maja u Novom Sadu.

Učenica VIII razreda Andrijana Stevanović osvojila je PRVO mesto u trčanju na 600 metara, učenik Andrija Lazić (VIII razred) PRVO mesto u disciplini trčanje na 100 metara, učenik Veljko Milić (VII razred) PRVO mesto u bacanju kugle, učenik Miloš Pavličević (VIII razred) PRVO mesto u skoku u dalj, učenik Mladen Marjanović (VI razred) PRVO mesto u bacanju kugle, učenik Andrej Nikolić (V razred) PRVO mesto u skoku u dalj, učenica Nataša Đorđević (VI razred) DRUGO mesto u skoku u dalj – učenike je za takmičenje pripremala nastavnica Vesna Ilić, profesorka fizičkog vaspitanja.

Učenica  četvrtog razreda Ana Marija Luković osvojila je DRUGO mesto u skoku u dalj, dok se njen vršnjak učenik Božidar Nikolić takmičio u bacanju vorteksa i osvojio DRUGO mesto - učenike je pripremala učiteljica Slađanka Mihailović.

U disciplini štafetno trčanje učenice osmog razreda Danijela Šović, Sara Mitrović, Elena Lozanac i Nikolina Pavličević osvojile su TREĆE mesto.

Kada je u pitanju ekipni plasman, devojčice su zauzele TREĆE mesto.

Učenici koji su osvojili prva mesta predstavljaće osnovnu školu "Jovan Jovanović - Zmaj" iz Brusa na Državnom školskom takmičenju u atletici koje je planirano da se održi 28. maja u Novom Sadu, u okviru Sportskih olimpijskih igara učenika Republike Srbije 2024.
izvor i foto:oszmajbrus.edu.rs

Rezultati i plasmani osnovaca iz Brusa na Državnom školskom takmičenju u atletici 2023 na linku OVDE


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE