Ac ZupskeJulskeIgre24MP

Tradicionalna sportsko-turistička manifestacija „Župske julske igre – Mitrovo Polje 2024“, jedna od najvećih amaterskih takmičenja u Srbiji, završena je dodelom nagrada najuspešnijima.

Tereni Odmarališta Crvenog krsta „Milutin Andrejić“ bili su centar sporta, mladosti i prijateljstva, a u to su se mogli uveriti mnogobrojni takmičari i gosti od 5. do 7.jula. Učešće sportista, pretežno mladih, na Župskoj Olimpijadi bilo je masovno. Izvrsna atmosfera i fer-plej obeležili su ovogodišnje vrlo uspešno izdanje smotre mladosti, koja je na zadovoljstvo svih zaista uspela i bila vrlo posećena. Uz nekoliko prigodnih reči, 50.jubilarne „Župske julske igre“ zvanično je zatvorila predsednica opštine, Jelena Paunović.

Bilo je zaista prelepo na ceremoniji dodele medalja, pehara i priznanja, na kojoj je uvaženi gost bio Ljubiša Đorić, župska legenda i jedan od osnivača Igara, koji je poručio da ne smemo zaboraviti važnost i one koji su ugradili sebe u ovu sportsku manifestaciju.

Ove godine, po disciplinama, pobednici su sledeći takmičari i ekipe:

Šah - najbolji je bio Nenad Milanović, drugo mesto zauzeo je Goran Danilović, dok je treći bio Radoljub Vukojičić.

Stoni tenis (muškarci) - prvi je bio Aleksandar Petrović, drugi Nemanja Živković, dok je Goran Danilović zauzeo treće mesto.
Stoni tenis (žene) - prva je bila Katarina Lačnjevac, srebrnu medalju osvojila je Eva Jotić, a bronzanu Jelena Milošević.

Plivanje - najbolji plivač na Igrama je Uroš Pljakić, drugo mesto osvojio je Veljko Žarković, dok je treći bio Filip Ivković.

Narodna nadmetanja bila su posebno zanimljiva:
Bacanje kamena s ramena - prvo mesto je osvojio Stefan Luković, drugi je bio Aleksandar Ćalić, dok je treći Goran Stanković.
Nadvlačenje konopa - prva je bila ekipa Arbat Fruits Lepenac, drugi Laćisled, dok je treća bila Ržanica.

Basket (seniori) - ekipa Humanitarni derbi Župe osvojila je prvo mesto, Badnjak je bio drugi, Kladionica Atlantik treći.

U odbojci (žene) ŽOK „Župa“ je osvojila zlato, dok je ekipa OK „Župa“ osvojila drugo mesto.

Odbojka na pesku (seniorke) - zlato su osvojile Teodora Dekić i Petra Starinac, dok su Dunja i Tijana Radojičić bile srebrne.
Odbojka na pesku (seniori) najbolji su bili Ogi i Mina, drugo mesto zauzeli su Filip i Uroš, dok su treći Čola i Toska.

Malo fudbal:
godište 2009/10, prvo mesto osvojila je ekipa ŠF Vukovi – Brus, FK Župa 1 je osvojila srebrnu medalju, dok je FK Župa 2 bila treća.

godište 2011/12 - prva je ekipa FK Trstenik, ŠF Karioke osvojila je drugo, dok je Autoplac Tuleš zauzeo treće mesto.

godišnje 2013/14 - prvi su bili FK Orlići, drugi Nidža i drugari, dok su bronzanu medalju osvojili ŠF Vukovi – Brus.

Seniori - majstori igre na "petoparcu" je i ove godine ekipa Dva brata Rogavčina, koja je u uzbudljivom finalu pobedila Župski biser Laćisled. Treće mesto u malom fudbalu - seniori, osvojio je FUD Brus.

Veterani - prvo mesto osvojila je ekipa Stanite godine, Hala sportova Župa osvojila je drugo, dok je treće mesto zauzela ekipa Vražogrnci.

Sve čestitke dobitnicima nagrada!

Odlična organizacija Saveza sportova i Sportsko-rekreativnog centra „Župa“, pod pokroviteljstvom opštine Aleksandrovac, i šta na kraju reći – vidimo se i iduće godine na 51. „Župskim julskim igrama“, nadamo se u još većem broju.
izvor:Informativna služba DK Aleksandrovac


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE