U subotu 28. maja 2016. godine na jezeru Ćelije održana je druga po redu "Smuđijada". Ove godine je učestvovalo šest timova sa po dva člana i pobednik je odlučen u samom finišu takmičenja.
Smudjijada2016 01

Kao i prošle godine  grupa ribolovaca iz Brusa organizovala je na jezeru Ćelije interno takmičenje "Smuđijada", koje više ima za cilj druženje nego takmičenje. Ribolovci su startovali u 05 časova ujutru i pecali do 11:00 časova. Već prvog sata takmičenja Goran Božanović Boža, koji je bio u timu sa Radetom Nikolićem Šecom, upecao je smuđa težine 700 grama a nešto kasnije, posle promene lokacije, i drugog koji je bio težak 1.770 grama.

 Smudjijada2016 02
Iako su Šeca i Boža već bili viđeni kao pobednici drugi timovi se nisu predavali već su strpljivo nastavili da pecaju. Kako nam je rekao Rade Nikolić na par minuta do 11 časova on i Boža su počeli da se pakuju smatrajući da su pobednici ali dok su se pakovali bacili su pogled prema ostalim takmičarima, koji su bili u čamcima, i videli da se ekipa koju su činili Zoran Starinac i Slaviša Stanković bori sa krupnim ulovom. I sve se to dešava na 4 minuta pre kraja takmičenja. U putu ka startnoj poziciji prošli su pored čamca u kom su bili Starinac i Stanković i videli da je ulov stvarno bio krupan i da će biti tesno za osvajanje prvog mesta.

Na merenju ulova, dva smuđa koja su upecali Šeca i Boža bili su teški ukupno 2.470 grama dok je smuđ koji su upecali Starinac i Stanković bio težak pobedničkih 2.710 grama.
Posle održanog takmičenja usledila je dodela pehara i medalja i nastavljeno druženje u prijatnoj ribolovačkoj atmosferi.
Na drugoj Smuđijadi učestvovalo je 6 ekipa sa po dva člana:
- Jevtić Vlada - Ćela i Velimir Mitrović - Bata Guga
- Nikola Obradović i Predrag Obradović - Peša
- Predrag Čolić i Nemanja Mijajlović
- dr Nenad Tomić i Nemanja Milisavljević
- Zoran Starinac i Slaviša Stanković (ekipa iz Stupnja)
- Rade Nikolić - Šeca i Goran Božanović - Boža
Naredna. treća "Smuđijada" planirana je da se održi 2017. godine, tradicionalno 1. maja.
Ovo je samo primer da se na jezeru Ćelije mogu organizovati ozbiljnije manifestacije ali je potrebna podrška Turističke organizacije Brusa kao i Opštine Brus kako bi se stvorili uslovi da se jezero uvrsti u turističku ponudu.

Fotografije "Smuđijada 2016" pogledajte OVDE
N. Miljković


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE