B Antic022016

Samo vikend posle održanog Evropskog i Istočnoevropskog šampionata u moto krosu na stazi Gajić - Globare vožena je trka Nacionalnog šampionata  na kojoj je u klasi MX 1 pobedio Branko Antić iz Brusa.

U klasi MX 1 prvo mesto je osvojio Branko Antić, AMSK Kopaonik Brus, drugo Ričard Sagmajster (Sagmajster tim) i treće Dario Čerkez (MCK Vitez).
Branko je bio uspešniji i od vozača Tonija Cvetkova koji je drugi u Balkanskom šampionatu, i posle pobede u obe vožnje osvojio maksimalan broj poena tako da je sada ubedljivo prvi i u generalnom plasmanu. 

Naredno takmičenje je planirano na moto stazi u Punoševićima na kojoj se više od dvadeset godina održavaju takmičenja u moto krosu a koju je osmislio Miroslav Radisavljević Mirga.

Ova trka Nacionalnog šampionata ostala je u senci jednog tragičnog događaja - preminuo je MiroslavRadisavljevic Mirgaproslavljeni as  moto krosa Miroslav Radisavljević Mirga od posledica srčanog udara. Svim vozačima i ljubiteljima moto trka ova tužna vest je teško pala ali najteže vozačima koji su se takmičili jer nisu mogli poći da odaju poslednju počast Mirgi, zbog kvalifikacionih treninga koji su održani u subotu.


N.Miljković

 


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE