BrankoAntic MX1

Brus,09.12.2016. Brus je malo mesto ali ima velikog šampiona u motokrosu - Branko Antić je i ove godine šampion u klasi MX1. Posle primljenih priznanja od strane Moto saveza Srbije i AMS Srbije Branko se vratio obavezama na fakultetu ali je i našao vremena za kraći razgovor.

BrankoAntic Jeljen2016

 Kada je počela priča sa motorima i ozbiljniji treninzi?
"Želja se javila još od malih nogu, kada sam imao 6-7 godina, vozeći skuter. Uz razumevanje i pomoć mojih roditelja polako sam menjao motore u skladu sa mojim odrastanjem, spontano krenuo na stazu i 2008. otišao na prvu trku u Niš, staza Ploče."

BrankoA240814

Prva pobeda na trci, u kojoj klasi i kakav je osećaj bio?
"Prvi put sam pobedio u klasi amateri te iste godine (2008.)  na trci u Aleksandrovcu. Uopšte se nisam nadao da ću pobediti. Trebalo mi je 2 dana da shvatim šta se desilo."

Kada si osvojio prvu titulu?
"Osvojio sam te 2008. godine titulu u amaterima, ali mi je veće zadovoljstvo bila pobeda 2010. godine u profesionalnoj klasi, trkao sam se sa vrhunskim vozačima i uspeo da pobedim."

Šta te je vuklo napred, u nove trke i nove pobede?
"Napred me je vuklo to što sam nizao dobre rezultate, koji su me motivisali da još više treniram i još bolje vozim."

Koliko si do sada osvojio titula i u kojim klasama (amaterske i profesionalne)?
"Osvojio sam 1 titulu u amaterima i 6 u profi klasi."

Branko Rici Franc2015

Internacionalni nastupi i plasmani?
"Nastupao sam u Hrvatskoj, Mađarskoj, Turskoj, Rumuniji, Bugarskoj, Grčkoj, Makedoniji, BiH...
Vozio sam trku za reprezentacuju Srbije na Kupu Mediterana u Marseju (Francuska). Bio sam 2 puta 3. u istočnoj Evropi...

Dubci200915 1

Kako je na tebe uticalo što ove godine nije vožena trka u Dubcima?
"Žao mi je što se tradicija nije nastavila i što jedno malo mesto kao što je Brus, zbog nemari ljudi koji ga vode, gubi još jedan od i ovako oskudnog broja događaja koji postoje. Iskreno se nadam da će se vreme promeniti, kako to uvek biva, i da će trud i zalaganje opet biti u prvom planu."

Vozio si KTM da li nastavljaš ili menjaš marku motora?
"Ove godine ću verovatno voziti hondu CRF 450R model 2017., to je motor po mojoj meri."

Branko Mirce022016

Budući planovi?
"Budući planovi zavise i od kluba jer velika zasluga za moje dosadašnje uspehe pripada mom ocu i menadžeru AMSK "Kopaonik" Miroslavu Antiću. Nastavljam sa vožnjom i takmičenjima ali prioritet je fakultet. Zbog obaveza na fakultetu ne verujem da ću imati vremena za inostrana takmičenja, sem nastupa za reprezentaciju. Za sada nemam u planu prestanak bavljenja motocrossom, dugo sam u tome. Imam mnogo drugara sa kojima se svakodnevno čujem, tako da tu pronalazim sebe i uživam."

B Antic022016

Branko na motokros stazi pronalazi sebe i uživa a mi uživamo gledajući ga kako vozi. Nadamo se da će još dugo voziti i pobeđivati, zajedno sa nama.
N.Miljković


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE