Blace sportisti

Na svečanosti upriličenoj u sali Kulturnog centra „Drainac“ dodeljena su priznanja i nagrade najboljim sportistima i sportskim kolektivima u opštini Blace. Nagrade najboljima uručili su predsednik SO-e Blace i Sportskog saveza opštine Blace Miloš Vasiljević i načelnik Opštinske uprave opštine Blace Zoran Milutinović.

Za najboljeg sportistu opštine Blace proglašena je Natalija Pešić, takmičar lokalnog karate kluba, dok su specijalna priznanja dodeljena golmanu RK „Jastrebac“ Blace, Predragu Mijatoviću i teniserki TK „Jastrebac“ Blace Loli Radivojević. Za najbolji sportski kolektiv proglašen je Klub malog fudbala „Jastrebac“ Blace.

U okviru ove svečanosti dodeljene su i nagrade i priznanja najboljim mladim šahistima. U kategoriji pionira, prvak Blaca u šahu za 2017 je Matija Vasiljević, a prvak Blaca u kategoriji kadeta je Ognjen Timotijević, obojica iz Šahovskog kluba „Jastrebac“ Blace.

U ime Opštinske uprave Opštine Blace Sportskom savezu opštine Blace na divnoj organizaciji ove ceremonije čestitao je načelnik Opštinske uprave opštine Blace, Zoran Milutinović, koji je istakao da je Sportski savez Opštine Blace za proteklih četiri godina učinio mnogo za blački sport.

„Lokalna samouprava će i u narednom periodu podržavati blački sport. Videli smo večeras ovde i dvadesetak mladih šahista koji su samo jedan primer da opština Blace podržava mlade i sportski savez koji čini maksimalne napore za poboljšanje uslova za bavljenje sportom pre svega kod najmlađih a njima je potrebno posvetiti svu pažnju. To ćemo činiti i u narednom periodu i to je naša trajna orijentacija, istakao je Zoran Milutinović načelnik Opštinske uprave opštine Blace“.

„Ceremonija dodele nagrada najboljim sportistima opštine Blace lepa je slika koja se šalje u svet, istakao je predsednik SO-e Blace i Sportskog saveza Opštine Blace Miloš Vasiljević“.

 „Veliko mi je zadovoljstvo što smo večeras prisustvovali dodeli sportskih priznanja gde su u centru pažnje bili naši najmlađi sugrađani. Sportski savez opštine Blace večeras je na najbolji mogući način zaokružio jednu četvorogodišnju priču. Kada smo počeli, nije bilo ni škole šaha ni reprezentativaca a danas se možemo pohvaliti i postojanjem škole šaha a imamo i dvoje reprezentativaca i školu fudbala i to je za nas najveći uspeh, rekao Miloš Vasiljević ukazajući na veliki značaj ogromne podrške od strane lokalne samouprave.

„Pored svih medalja koje sam donosila kući sa takmičenja, ovo priznanje i nagrada mi mnogo znače i to je dokaz mog truda i rada i da je sve to vredelo, istakla je Natalija Pešić , najbolji sportista opštine Blace za 2017 godinu“.

Spisak nagrađenih:
Natalija Pešić, najbolji sportista opštine Blace za 2017. Godinu
Predrag Mijatović, specijalno priznanje
Lola Radivojević, specijalno priznanje
KMF „Jastrebac“ Blace, najbolji sportski kolektiv

Priznanja za šahiste:
Šahovski klub Jastrebac Blace osnovan je 1955. godine i iza sebe ima uspešnu i dugu tradiciju. U Blacu je 2009. i 2016. godine gostovao svetski prvak u šahu Anatolij Karpov. U Blacu su gostovali i mnogi prvaci države, Slavoljub Marjanović, Predrag Nikolić, Miroslav Tošić, Sandra Đukić...

Pionirski prvak Blaca, Matija Vasiljević
Kadetski prvak Blaca, Ognjen Timotijević

Priznanja za pionire:
Jovana Veljović
Andrija Petrović
Ognjen Ćurčić
Bogdan Stojanović
Sava Grbić
Novak Milenić
Nikola Čolić
Tatjana Veljović
Natalija Čolovejić

Priznanja za kadete:
Veljko Kocić
Vukašin Mladenović
Luka Radosavljević
Luka Bogdanović
Bogdan Mladenović
Dimitrije Pavlović
Ognjen Miljković
Saša Petrović
Nenad Nikolić
Vladan Mladenović
Vuk Ilić
izvor:blace.org.rs


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE