VSS paraglajding NS0319Prvo ovogodišnje takmičenje Vazduhoplovnog saveza Srbije u letačkim sportovima održaće se ovog vikenda (23. i 24. mart) na sportskom aerodromu Čenej kod Novog Sada. U organizaciji Aerokluba „Novi Sad“ pilote paraglajdera očekuje prvo kolo lige Srbije u preciznom sletanju paraglajderom.

Prema programu takmičenja, okupljanje pilota je u subotu i nedelju do devet časova, nakon čega počinje takmičarsko letenje i izvođenje skokova na cilj do 17:00 časova. Proglašenje pobednika je u nedelju od 17:00 do 18:00 časova.  
Vremenska prognoza je obećavajuća za dobro letenje i takmičenje, a organizator poziva sve zainteresovane da dođu i provedu lep vikend na čenejskom aerodromu.
Precizno sletanje je jedna od tri discipline paraglajdinga. Na takmičenjima se mogu praktikovati dve metode za poletanje – sa uzvišenja ili uz pomoć autovitla. U Novom Sadu će piloti poletati uz pomoć vitla. Ko je najbolji znaće se nakon što se saberu rezultati iz nekoliko rundi sletanja na cilj. Cilj ima prečnik 16 centimetra, a centar cilja je prečnika 2 centimetra i daje savršen rezultat – nula. Pobednik je takmičar koji ima najmanje bodova, a najmanji broj bodova znači najveću preciznost u sletanju.


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE