Rezultati prvog kola lige Srbije u paraglajdingu

U subotu i nedelju 23. i 24. marta na sportskom aerodromu Čenej kod Novog Sada, piloti paraglajdera su se takmičili na Otvorenom prvenstvu Novog Sada, koje je bilo prvo kolo lige Srbije u preciznom sletanju paraglajderom. Na ovom takmičenju učestvovalo je 22 pilota iz Srbije i gostiju iz Rumunije u organizaciji Aerokluba „Novi Sad“.

Nakon izvedenih ukupno šest takmičarskih serija, najuspešniji je bio prošlogodišnji pobednik lige Dejan Valek iz kluba domaćina AK „Novi Sad“.

Dejana su na prvo mesto dovela dva najpreciznija rezultata i sletanja na centar cilja (takozvana nula). Drugo mesto je osvojio Dragan Popov iz Sportskog paraglajding kluba „Berkut“ iz Vršca sa dva boda zaostatka za prvoplasiranim. Goran Đurković takođe iz vršačkog kluba, zauzeo je treću poziciju.
U ekipnom plasmanu najbolji su bili piloti iz Rumunije koji su osvojili prvo mesto. Druga pozicija je pripala ekipi Aerokluba „Novi Sad“ i treće mesto su osvojili takmičari Kluba vazduhoplovnih sportova „Košava“ iz Beograda.
U sport klasi je najbolji bio Igor Davidović iz KVS „Košava“ iz Beograda. Drugo mesto je osvojio Srđan Kesić iz AK „Novi Sad“ i treće mesto Miroslav Marjanović iz Paraglajding kluba „Beli orlovi“ iz Požarevca.

Na takmičenju u Novom Sadu nastupili su svi članovi reprezentacije u preciznom sletanju, a četvorica od pet članova reprezentacije, koji su takođe i stipendisti Ministarstva omladine i sporta, su zauzela najviše pozicije na tabeli. Iza prva tri plasirana, četvrti je bio Ivan Pavlov iz Aerokluba „Novi Sad“.

Početak letačke sezone takmičenja je obeležilo dobro vreme, dobro letenje i skup predstavnika više vazduhoplovnih sportova na čenejskom aerodromu. Uspešan početak sezone pilotima su poželeli generalni sekretar Vazduhoplovnog saveza Srbije Željko Ovuka, a piloti su imali čast da njihovo umeće prati i Komadant ratnog vazduhoplovstva i PVO general-major Duško Žarković.
Piloti paraglajdera koji se takmiče u disciplini precizno sletanje sada imaju malu takmičarsku pauzu na domaćem terenu, do septembra meseca kada ih očekuje Svetsko prvenstvo u Vršcu i preostala dva kola lige u septembru i oktobru. U međuvremenu, na scenu stupaju piloti paraglajdera u disciplini prelet, koji prvo okupljanje imaju u aprilu u Novom Pazaru na prvom kolu lige.


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE