XC Tara2019

Xross Challenge će biti održan po šesti put od 12. do 16. juna 2019. godine i doneće pet dana voženje po prelepoj, ali divljoj Tari – ceo događaj biće održan .

Glavni događaj biće Xross Challenge trka na kojoj vozače očekuju tri dana Hard Enduro vožnje od 14. do 16. juna. Takmičenje se održava u mestu Kaluđerske bare, i to u tri kategorije klasifikovane po težini:

Klasa PRO – za iskusne, fizički i mentalno spremne vozače sa već savladanim “hard-enduro” tehnikama i veštinama, kao i visokim pragom bola i izdržljivosti.

Klasa EXPERT – za srednji nivo “hard-enduro” vožnje čiji vozači moraju imati pristojno iskustvo u vožnji po teškim terenima, dobru fizičku i psihičku formu neophodnu za savladavanje 90km teškog terena.

Klasa HOBBY – za vozače koji vikendom voze neki oblik “hard endura”, ali klasa koja nije za početnike.

Za sve koji žele dodatnu avanturu pre trke prirpremljen je Xross Tours & Adventures vožnju uz pratnju vodiča koja će biti održana 12. i 13. juna. Vodiči će vas provesti kroz neke od najlepših delova Tare i regiona – kao što su jezero Zaovine, Zlatibor, Drvengrad i druga mesta. Ideja iza ovog događaja je da vozači bolje upoznaju teren, ali Xross Tours & Adventures neće prolaziti trasama trke, tako da neće biti onih koji će imati prednost jer su već vozili tim trasama. Ova dva dana biće odlično zagrevanje za trku. Drugog dana  – 13. juna, vozači će imati dovoljno vremena da se odmore, pripreme svoje motore i da se prijave za trku. Popodne i uveče biće održan otvoren trening za sve vozače na Prologu.

Vožnja motocikala prelepim predelima Tare koju će predvoditi iskusni instruktori kreće od “BMW šatora”, a namenjena je vozačima “adventure” motocikala, bez obzira na marku, jer reč je o slobodnoj vožnji koja nema takmičarski duh, već predstavlja čisto zadovoljstvo u vožnji za goste Xross Challenge trke.

Pored takmičarskog dela, ove godine po prvi put, Xross Challenge u saradnji sa BMW Motorrad Srbija organizuje BMW Adventure Ride i to u subotu 15. juna 2019. godine od 11:00 časova. Start je na Kaluđerskim barama, a više o BMW Adventure Ride mozete saznati na BMW Motorrad Srbija.

Više informacija o trci možete videti i na sajtu www.xross-team.com


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE