VSS Ni07195

Preko 150 pilota iz 20 država pristiglo je u Niš, gde će u narednim danima – od sutra 30. jula pa do subote 3. avgusta biti održano međunarodno takmičenje u paraglajdingu u disciplini prelet, koje objedinjuje tri nacionalna prvenstva - Srbije, BiH i Mađarske, a koje je ujedno i test takmičenje za Evropsko prvenstvo koje će se održati na istom terenu sledeće godine.

Svečano otvaranje takmičenja biće upriličeno večeras u 21:00 čas u prostoru Oficirskog doma u Nišu, gde je ujedno i štab takmičenja u narednim danima i mesto na kome će se svakodnevno pratiti trke pilota na ekranima.

Na takmičenju će najbrojniji biti domaći piloti iz Srbije, piloti iz Mađarske i piloti iz Bosne i Hercegovine, a pored njih učesnici su i piloti iz Sjedinjenih Američkih Država, Kine, Japana, Indije, Australije i brojnih evropskih država. Organizator ovog događaja je Vazduhoplovni savez Srbije, uz veliku podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, Grada Niša i gradske Opštine Pantelej.

Ako ste u mogućnosti možete prisustvovati otvaranju takmičenja i da se upoznate sa nekima od najboljih pilota sveta u ovoj vazduhoplovnoj disciplini.
Više o predstojećim paraglajding takmičenjima u Nišu pročitajte OVDE


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE