Kopaonik Gondola pano920

Kopaonik,18.09.2020. Gondola Brzeće Kopaonik je nova razvojna šansa Brzeća i opštine Brus zahvaljujući investiciji Vlade Srbije moglo se zaključiti posle izjava potpredsednika Vlade Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasima Ljajića i direktor Javnog preduzeća Skijališta Srbije Dejana Ćike prilikom jučerašnjeg obilaska radova na izgradnji gondole.

Kopaonik Ljajic Cika09202

Ovom prilikom ministar Rasim Ljajić je između ostalog rekao:

"Bez ikakve sumnje najveća turistička investicija u poslednjih nekoliko godina. Investicija koja će preporoditi Kopaonik kao turističku destinaciju ali i podkopaonička sela i čitav ovaj region. Ne treba da naglašavam šta znači za Brus i Brzeće. Imamo dole (u Brzeću) oko 5.000 ležajeva i hotele koji čekaju na kategorizaciju...
Ovo će sasvim sigurno značiti jedan novi početak za privredu i za razvoj seoskog turizma. Značiće puno i da se rastereti saobraćaj u centru Kopaaonika, naročito zimi. Za 13 minuta će se stići gondolom iz Brzeća do Kopaonika."

Izgradnjom gondole biće obogaćena I turistička ponuda tokom letnjih meseci a vrlo je moguće da radovi budu završeni pre roka i gondola bude u funkciji za nastupajuću ski sezonu.

Kopaonik Ljajic Cika0920

"Gondola koja je čekana više od 20 godina biće uskoro završena, a nadamo se već za ovu zimsku sezonu. Gondola kreće iz Brzeća a krajnja stanica je Mali Karaman.Kapacitet za prvo vreme je 1600 skijaša na sat sa 77 kabina koje mogu primiti do 10 putnika. Potom će gondola raditi maksimalnim kapacitetom od 2600 skijaša na sat." - rekao je Dejan Ćika, direktor JP Skijališta Srbije.

Gondola je planirano da radi tokom cele godine, ne samo za vreme skijaške sezone, što će sigurno doprineti razvoju Brzeća i opštine Brus.
Nenad Miljković


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE