Sudimlja IsailovicA

Ugostitelji koji pružaju usluge smeštaja u nekategorisanom ugostiteljskom objektu od 1. oktobra 2020. godine moći će da prijavljuju domaće i strane turiste isključivo preko centralnog informacionog sistema eTurista.

Zakonom o ugostiteljstvu i pravilnikom  kojim se uređuje sadržina i način vođenja evidencije objekata za smeštaj propisana je obaveza ugostitelja koji pruža usluge smeštaja u nekategorisanom ugostiteljskom objektu da radi evidentiranja podnesu prijavu jedinici lokalne samouprave na čijoj teritoriji se objekat nalazi.

Usluga smeštaja u nekategorisanom ugostiteljskom objektu smatra se: hostel, prenoćište, konačište, botel, han, konak, etno kuća, salaš, vila, kampiralište, kamping odmorište, kamping stop i druge vrste zatim u nekategorisanom ugostiteljskom objektu za smeštaj nautičkog turizma kao i u nekategorisanom objektu za smeštaj lovnog turizma vrste lovački dom, lovačka kuća i lovačka koliba,

Ugostitelji koji pružaju usluge smeštaja u nekategorisanom ugostiteljskom objektu potrebno je da u najkraćem mogućem roku ispune svoju zakonsku obavezu jer od 1. oktobra 2020. godine, početkom primene pravilnika kojim se uređuje oblast centralnog informacionog sistema (eTurista), ugostititelji će moći da prijavljuju domaće i strane turiste, isključivo preko CIS-a.


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE