TOOB022016U halama Beogradskog sajma, od 18 do 21. februara 2016. godine, održan je 38. Međunarodni sajam turizma u Beogradu pod nazivom “Gde još niste bili?“. Ovaj sajam je jedna od najznačajnijih turističkih manifestacija u Srbiji i Jugoistočnoj Evropi, a ove godine je na sajmu bilo 1.153 izlagača iz 55 zemalja. Zemlja partner bila je Slovenija, a na Sajmu su se predstavile najveće turističke organizacije, agencije, turoperateri, hoteli, planinski centri, banje, gradovi, regije i zemlje sa svih kontinenata i po prvi put Malezija i Namibija.

Uz 38.Međunarodni Sajam turizma, održavao se i Međunarodni sajam opreme za hotelijerstvo i ugostiteljstvo (62 izlagača iz 9 država), zatim Sajam vina (130 izlagača iz 11 zemalja) i Sajam suvenira sa suvenirima iz svih regija Srbije,koji su bili izloženi na 70 pultova Rakija kao srpski brend bila je predstavljena na štandu Nacionalne asocijacije proizvođača rakija Srbije - „Srpska rakija“. 

Kako je protekao Sajam turizma rekao nam je Zlatko Milenković, direktor Turističke organizacije opštine Brus:
TOOB Zlatko290216"Cilj ove manifestacije je bilo predstavljanje Srbije, potencijala i prirodnih resursa, kulturnog blaga i primamljivih destinacija sa sadržajima za odmor, zabavu, sport i rekreaciju. Posetioci Sajma su na jednom mestu mogli da dođu do svih informacija o aktuelnoj turističkoj ponudi, svim cenama za postojeću letnju sezonu, ali i o narednim manifestacijama, festivalima i događajima u našoj zemlji.
TOO Brus se i ove godine tradicionalno predstavila na Sajmu turizma,na sopstvenom štandu od 26 m2 u Hali 4. TOO Brus je uspešno predstavila turističke potencijale opštine Brus, sa posebnim akcentom na turistički centar u Brzeću, seoski turizam, sportski i zdravstveno-rekreativni turizam.


Na našem štandu, posetioci su imali priliku da se sretnu sa predstavnicima hotela - "Junior", Apartmani "Kopaonik", Ozon, Foka spa ..., kuća za odmor u Brzeću, kao i seoskog turističkog domaćinstva “Tomić“ u Krivoj Reci.
Na licu mesta brojni posetioci, kojih je bilo preko 70.000, mogli su da se uvere u veoma atraktivnu ponudu, kvalitet i posebnost opštine Brus... Predstavljeni su naši brojni turistički potencijali: Manastir Lepenac, Srednjovekovni grad Koznik, svetilište Metođe, vodopad Jelovarnik, vodenice,  poljane, Brus sa crkvom iz 1836 godine ali i naša stara tradicionalna jela po kojima smo poznati u celoj Srbiji i regionu kao i naši zdravi organski proizvodi - rakije, slatka, sokovi i džemovi od S.Z.R "Kopiko" iz Tršanovaca, od poljoprivrednog gazdinstva Duška Teodosijevića "Promaja" iz Vlajkovaca i preduzeća "Voćar-Kopaonik doo" Brus.

Štand TOO Brus je bio vrlo posećen, od brojnih posetilaca i od predstavnika medija, a štand su u toku četiri dana trajanja sajma, pored ostalih gostiju, posetili i ministar turizma u Vladi Republike Srbije Rasim Ljajić, pomoćnik ministra turizma Renata Pindžo, pomoćnik ministra za telekomunikacije Sava Savić, pomoćnik ministra prosvete Željana Lukić-Radojičić, predstavnici iz Rumunije kao i predstavnici drugih turističkih organizacija iz zemlje i inostranstva. Raduje i činjenica da nas je posetilo i dosta naših sugrađana koji žive u Beogradu kao i organizovana poseta Srednje škole Brus."

N.Miljković  


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE