Brzeće,25.03.2016. Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić posetio je sportsko turistički centar Brzeće i tom prilikom izjavio da Vlada Srbije nije odustala od izgradnje gondole koja treba ovaj kraj da poveže sa ski centrom Kopaonik.  

Ljajic Brzece

Ministar Ljajić je nakratko posetio hotel Junior u Brzeću a zatim obišao početnu stanicu žičare Bela Reka gde bi trebalo da bude i početak buduće gondole.

Tom prilikom ministar Ljajić je rekao da aktivnosti koje ministarstvo sprovodi u cilju razvoja turizma u Srbiji daju sve bolje rezultate i akcija sa vaučerima je ove godine krenula odlično. Pravi potez je bio što se zimski raspust izvodi iz dva dela i nada se da će akcija subvencionisanja turističkih agencija za dovođenje stranih turista dati još bolje rezultate.
Ministar Ljajić je rekao da bi razvoj Brzeća i okoline Kopaonika bio uspešniji kada bi se izgradila gondola i da Vlada Srbije nije odustala od ove ideje. Trenutno se traži najbolje rešenje što se finansijskog dela tiče jer je projekat veoma skup, a možda bi najbolje bilo da se gondola gradi kroz javno privatno partnerstvo.


T.Miljkovic


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE