AC SajamBG0322

Aleksandrovac 30.03.2022. Na Međunarodnom sajmu turizma koji je održan na Beogradskom sajmu u periodu od 24. do 27. marta 2022. godine Turistička organizacija Aleksandrovac predstavila je i prezentovala turističku ponudu župskog kraja.

Predstavljena je nadaleko čuvena manifestacija Župska berba, zatim Mitrovo polje, srednjovekovni grad Koznik, manastir Drenča, Župska vinska trka, Festival vina Župa i biciklistička trka PRO KUP AC. Posetioci štanda TOA interesovali su se i za Muzej vinarstva i vinogradarstva ali i za Zavičajni muzej Župe -  uglavnom u vezi neolitske figurine Vita, pronađene na arheološkom lokalitetu Vitkovačko polje. Ovo je bila prilika i za promociju restorana od Mitrovog polja, preko Pleša, Grčaka i Boturića koji su smešteni pored reke Rasine i veoma posećeni.
U planu je i džipijada koja bi trebalo da se održi u planinskom delu opštine Aleksandrovac.

U okviru Međunarodnog sajma turizma održan je i sajam vina "BeoWine", na kome su pojedine vinarije iz župskog kraja prezentovale svoja vina i degustacione sale na taj način upotpunjujući turističku ponudu ovog kraja i najavljujući Festival vina koji će biti održan u Aleksandrovcu  01. maja 2022. godine
TKM


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE