TOBudva karneval1

Budva 20.04.2022. Nakon dvogodišnje pauze, Turistička organizacija opštine Budva, u saradnji sa osnivačima karnevala NVO „Feštađuni“, najavljuje Međunarodni turistički karneval koji će se održati od 29. aprila do 2. maja, pod sloganom „Nek živi ljubav“.

Uz brojne ponude za predstojeću sezonu, Budva je pripremila bogat program i sjajnu zabavu za sve ljubitelje muzičkih manifestacija i dobrog provoda.

 Iz Turističke organizacije opštine Budva ističu da se lepi događaji, koji Budvu izdvajaju već decenijama u odnosu na druge turističke destinacije, vraćaju na velika vrata.

 „Nedostajalo nam je druženje i neposredan odnos sa publikom, ali i muzika, ples i kreativnost. Očekujemo da će Budva tokom uskršnjih i prvomajskih praznika i ove godine biti centar dešavanja i da će inspirisati mnoge da upravo na ovoj rivijeri provedu dane odmora“, poručuju iz Turističke organizacije opštine Budva.

TOBudva karneval3

Početak svečanosti obeležiće Abrum, događaj koji se tradicionalno povezuje sa budvanskim karnevalom, prilikom kojeg će Feštađuni i njihovi prijatelji pozvati budvanske familije, starograđane, ugostitelje i brojne goste da se pridruže karnevalu.

Velika karnevalska povorka, koja predstavlja centralni događaj budvanske svečanosti, prošetaće sa više od hiljadu učesnika iz 18 zemalja regiona i Evrope, predvođena Gradskom muzikom Budve. Povorka će šetati u subotu, 30. aprila, a nakon predstavljanja karnevalskih grupa uslediće velika samba žurka do jutarnjih časova.

TOBudva karneval2

Dečiji karneval će se održati u nedelju, 1. maja, a polazna tačka biće centralni gradski vrtić, dok će za dečiji performans biti zadužena Maja Amadeus. Baš kao i odrasli, mališani će tog dana imati priliku da ispričaju svoje priče i predstave vrtiće, škole ili jednostavno, svoju veselu družinu. Istog dana, na centralnoj bini glavnog gradskog trga, održaće se veliki prvomajski koncert, a za sjajnu atmosferu pobrinuće se Refugee Jesus & Apostles, The Grupa, Tap 011 i Indira Forza ex Colonia.

Poslednjeg dana prvomajskih svečanosti na trgu će nastupati Gradski hor Kulturnog centra „Nikola Đurković“ iz Kotora, nakon kojeg će veliki prolećni koncert održati Gradska muzika Budve.

Unutar Starog grada – na pjaceti kod kuće Čekrdekovića, platou ispred “Jadranske straže” i Trgu palmi tokom svih noći održavaće se karnevalske i DJ žurke sa novim, modernim zvukom, na kojima će gostovati DJ Nikola Vemić, MC Smoke Mardeljano, Stefan Anđušić, Stellarcompanion, Kristijan Molnar b2b After Affair, Jack Lupino, Savana, Izi Bejb i mnogi drugi sjajni izvođači.

Program:

TOBudva karneval 4

Petak, 29.04.2022.

20:00  ABRUM – poziv na karneval

21:00  Stefan Anđušić, Stellarcompanion, Nikola Vemić (pjaceta kod kuće Čekrdekovića)

22:00  DJ Baćko (Trg palmi)

21:00  Radio Katakomba SHOW CASE, Smoke Mardeljano (plato ispred Jadranske straže)

Subota, 30.04.2022.

19:30  VELIKA KARNEVALSKA POVORKA uz pratnju Gradske muzike Budve (od glavne gradske pošte do Trga slikara)

21:00  Jack Lupino, Savana, Izi Bejb (plato ispred Jadranske straže)

           Buba, Lerr, Strax, John K, Burkakke (pjaceta kod kuće Čekrdekovića)

22:00  DJ Baćko, Ansambl Toć (Trg palmi)

23:30  Banda Berimbau, Maja Montok SHOW... (Trg slikara)

Nedelja, 01.05.2022.

 16:30  MALA KARNEVALSKA POVORKA uz pratnju Gradske muzike Budve (od glavnog gradskog vrtića do Trga slikara)

           Maja Amadeus - dječiji performans (Trg slikara)

           PRVOMAJSKI KONCERT (Trg slikara)

19:00  Refugee Jesus & Apostles

20:00  THE GRUPA

21:30  TAP 011

23:00  INDIRA FORZA EX COLONIA

21:00  Chbx b2b Nikola Šoć, Kristijan Molnar b2b After Affair (plato ispred Jadranske straže)

Ponedeljak, 02.05.2022.

20:00  Koncert gradskog hora ,,Nikola Đurković’’, Kotor (Trg slikara)

21:00  KONCERT GRADSKE MUZIKE BUDVE


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE