TatjanaMatic mtt0822

Beograd 13.08.2022. Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija u Vladi Republike Srbije, Tatjana Matić, izjavila je da Srbija nastavlja da unapređuje svoj imidž i svoju turističku ponudu i da tome posebno doprinosi razvoj festivala i brojnih drugih manifestacija u našoj zemlji.

Ona je podsetila da je ministarstvo nadležno za turizam za 2022. godinu podržalo 82 manifestacije sa 77 miliona i 250 hiljada dinara, sa ciljem da Srbiju učini još atraktivnijom i još poželjnijom turističkom destinacijom.

„Ovo leto je u Srbiji u znaku festivala. Samo u avgustu imamo više od 250 raznih kulturnih, gastronomskih, zabavnih, dečjih, edukativnih, prirodnjačkih, sportskih i avanturističkih manifestacija“, napomenula je Matić, navodeći, između ostali, Nišvil i Filmske susrete u Nišu, Lav Fest u Vrnjačkoj Banji, Sabor trubača u Guči, Festival balona u Kruševcu, Bir fest i Mjuzik vik u Beogradu, Mun fest na Staroj planini, Nušićijadu u Ivanjici, Zaječarsko kulturno leto, ArtLink festival...
Takođe i manifestacije i festivali kao što su Egzit, Sabor trubača u Guči, Kosidba na Rajcu, Drinska regata, Xross hard enduro reli, ali i Zlatovanje, Festival balona u Kruševcu, Zaječarska gitarijada, Maglič fest, Župska berba, BITEF i mnogi drugi događaji sa najvećim imenima svetske scene koji nastupaju u našoj zemlji, čine Srbiju atraktivnom i autentičnom turističkom destinacijom“, istakla je Matić.

Imajući u vidu bogatu festivalsku ponudu tokom ovog leta i činjenicu da je samo tokom prvih šest meseci ove godine broj dolazaka turista u RS veći za čak 65,4% u odnosu na isti period 2021. godine, ministarka Matić je izrazila uverenje da do kraja ove i tokom sledeće godine možemo očekivati još bolje rezultate zahvaljujući ulaganjima u infrastrukturu, dodeli vaučera za odmor u Srbiji i kontinuiranom unapređenju kvaliteta i raznovrsnosti turističke ponude.
izvor i foto:mtt.gov.rs


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE