Baljevac Etno0921

U nedelju, 11 septembra, na dan Usekovanja glave Svetog Jovana Krstitelja, u Baljevcu na Ibru održaće se 13 SAJAM ZDRAVE HRANE, STARIH ZANATA I NARODNE KULTURE.

Ovu kulturno-turističku manifestaciju, poznatu kao „IBARSKI SUSRETI – NEMANjIĆKI DANI“, Etno umetnički klub „Čerenjski“ organizuje po projektu iz kulture „Kulturni mozaik – kultura u službi lokalne zajednice“.

Smotru kulturnog nasleđa, koja će od ove godine nositi ime poznatog pevača i kompozitora Mihaila Mika Radivojevića, inače počivšeg člana Etno umetničkog kluba „Čerenjski“, sufinansiran je iz budžeta opštine Raška. Veliku podršku u organizaciji baljevačkog sajma pruža i Turistička organizacija „Raška“.

Kako navodi predsednik Etno umetrničkog kluba „Čerenjski“ i direktor Sajma Mile Jasnić, novinar i publicista i istraživač kulturnog nasleđa u RAŠKOM IBRU, na ovom Sajmu očekuje se veliki broj izlagača iz čitave Srbije, sa Kosova i Metohije i iz Republike Srpske.
Pored TO Raške, Brusa i Aleksandrovca, na Sajmu u Baljevcu uzeće učešće i turističke organizacije iz Zvečana i Bijeljine. Veliki broj izlagača iz oblasti proizvodnje hrane i pića, kao i izrade rukotvorina, suvenira, zanatskih i umetničkih predmeta, takmičiće se u disciplinama iz tih oblasti, a najbolje će ocenjivati stručna komisija u sastavu: Snežana Ašanin, etnolog iz Narodnog muzeja u Čačku, Jasmina Abdulahagić, drektor Turističke organizacije grada Bijeljina, Miroslava Rajović, profesor kuvarstva srednje škole „Kraljica Jelena“ iz Raške i Danijela Matović, istoričar umetnosti, ispred Centra za kulturu „Gradac“ - Raška.

Na ovogodišnjem sajmu u Baljevcu učestvovaće i Poljoprivredna stručna savetodavna služba Kraljevo, s kojom Etno umetnički klub „Čerenjski“ već godinama ostvaruje dobru saradnju.

Baljevac Etnosajam0922

Na ovom Sajmu se očekuje i dolazak turista sa Kopaonika, Jošaničke Banje i okoline. Ujedno ovo je i pozivnica za njih kao i za sve ostale  da posete ovaj renomirani Sajam koji okuplja izlagače koji se bave proizvodnjom zdrave hrane i pića na tradicioalan, starinski način iz čitave Srbije i Regiona.


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE