MTT Moja Srbija1

Beograd 11.03.2023. Ministar turizma i omladine u Vladi Republike Srbije Husein Memić izjavio je juče da je Kina odobrila grupna putovanja u Srbiju za svoje građane i da, s obzirom na to da postoje dve avionske linije sa tom zemljom i bezvizni režim, možemo da očekujemo veliki broj kineskih turista.

Memić je u izjavi za agenciju Tanjug objasnio da je Kina stavila Srbiju na listu zemalja za grupna putovanja što, kako je rekao, govori o tome da su predstavnici te zemlje izuzetno zadovoljni posetom krajem februara, u okviru Međunarodnog sajma turizma u Beogradu, kao i obilaskom Srbije.

Pre samo mesec dana je postojala prva lista od 20 zemalja na kojoj nije bilo Srbije i zahvaljujući našim naporima i Sajmu turizma na kojem je partner zemlja bila Kina, Srbija se sada nalazi na toj listi, rekao je Memić, naglasivši da je sa kineskim predstavnicima vođeno više razgovora o ovoj temi i da je to urodilo plodom.

On je dodao da Srbija može da očekuje veliki broj kineskih turista posebno zbog toga što postoje i direktne avionske linije, jedna od Pekinga do Beograda, i druga iz Beograda za Tijanđin, ali i zbog bezviznog režima sa ovom zemljom

Sada je na nama da pripremamo hotelijere, ugostitelje i druge da kineski turisti, nakon boravka u našoj zemlji, nose pozitivne utiske. Imali smo veliko interesovanje za vreme Sajma turizma, posetu dva velika tur operatera iz Kine, rekao je ministar.
izvor i foto:srbija.gov.rs


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE