Blace072016

Blačka svetkovina, manifestacija Dani šljive, koja okuplja na desetine hiljada posetilaca svake godine, ove godine održava se u periodu od 19-21. avgusta. Blace ponovo kao i svake godine u proteklih 14 godina, postaje centar izlagaštva, trgovine i zabave.

Najvažniji cilj manifestacije je da povrati ugled lokalnim poljoprivrednim proizvođačima, zatim da doprinese unapređenju voćarstva na ovom području, kao i da kroz brojne sajamske sadržaje afirmiše i sve druge resurse i potencijale kojima opština Blace raspolaže, ne samo u ovoj već i u drugim oblastima.

danisljiveblaceMeđutim, manifestacija je odlična prilika i za zabavu koja se ogleda u velikom broju koncerata popularnih muzičkih izvođača koji su uz podršku donatora i opštine, za građane i posetioce potpuno besplatno, ostavili nezaboravne utiske na gradskom trgu u Blacu. Radi pokazivanja takvog ambijenta, navodimo da je u Blacu nastupao „krem de la krem“ eks Ju estrade, Miroslav Ilić, Aca Lukas, Severina, Hari Mata Hari, Šaban Šaulić, Vesna Zmijanac, Haris Džinović, Bajaga i instruktori, Riblja Čorba, Van Gog, Svetlana Ceca Ražnatović i mnogi drugi...

 U ovoj, kao i prethodnih godina, sa još većim iskustvom organizatora i većom željom sponzora da pomognu, Blace će imati priliku da 20. avgusta ugosti najveću balkansku pop ikonu, Zdravka Čolića.

Ekspanziju razvoja manifestacije, posebno naprednu u poslednjih 5-6 godina, osim lokalne samouprave pomažu i svi građani Blaca. Sasvim vidljivo je da u avgustu svi građani Blaca dišu jedni za druge i u svojim domovima (u)goste svoje prijatelje i rodbinu, koji su u Blace svoje odmore i boravak isplanirali baš u avgustu i baš u vreme manifestacije.

STTCBlace 02

Svi tako skupa indirektno učestvuju u organizaciji Dana šljive nestrpljivo čekajući momenat da se zabave i probaju kvalitetne blačke proizvode, kojih je svake godine sve više. Zanatske rakije, industrijske rakije, sušeno voće, prerađevine od voća, blački sir, vino i svi ostali lokalni resursi čine da Dani šljive postanu prepoznatljiv brend na teritoriji ne samo blačke opštine nego i naše države, ali i čitavog regiona.

Nekada davno neko je predodredio da ćemo uskoro u Evropsku zajednicu. Obzirom da se to još uvek nije desilo, blačani, vredni i marljivi ljudi, uspeli su da i Evropu i svet dovedu u Blace, makar za njihovu svetkovinu - Dane šljive.

Blace parkSljiva

Dođite i vi u Blace, nek i vama kao i blačanima duša zamiriše na šljivu.

Zato, sa svojim prijateljima, kumovima i rodbinom, dođite u Blace od 19-21. avgusta. Ovo nije saopštenje, ovo je tiha ponuda kreirana samo za Vas da budete deo još jedne priče o šljivi, blačkoj šljivi...

izvor: Opština Blace - blace.org.rs


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE