“Ukusi Vojvodine” po treći put u Limanskom parku 7. i 8. septembra

UkusiVojvodine 2019

Gastronomski praznik sa puno kvalitetne zabave i bogatom ponudom hrane i pića – festival „Ukusi Vojvodine“ - biće održan 7. i 8. septembra u Limanskom parku u Novom Sadu.

UkusiVojvodine 08192

Na 3. festivalu „Ukusi Vojvodine“ predstaviće se oko 100 izlagača, proizvođača hrane i pića, malih gazdinstava i restorana tradicionalne kuhinje. Gosti će moći da se uvere u kvalitet njihove ponude, koja je u najvećem delu osobena baš za ovo podneblje. Ljuti kulen, sirevi sa orasima i bosiljkom, specifični oblici testenina, nasuvo sa krompirom i kupusom, supa od morke, sušeni proizvodi od mangulice, rezanci s makom i kitnikez, samo su deo bogatog gastronomskog menija.

„Bogatstvo Vojvodine u oblasti hrane i pića je izuzetno, ali i nedovoljno iskorišćeno. Gastronomski i vinski turizam u svetu su u ekspanziji, mi želimo da i Vojvodina iskoristi svoje kapacitete, a posebno želimo da podržimo male proizvođače da svoju ponudu razviju, učine je prepoznatljivom, i da se pred gostima koji dođu u Vojvodinu, bilo da su domaći ili strani, nađe izbor autentične, domaće i izuzetno kvalitetne hrane i pića“, kaže Nataša Budisavljević Radišić, predsednik udruženja Interfest, organizatora Festivala.

UkusiVojvodine 08191

Dvodnevni festival „Ukusi Vojvodine“ i ove godine nudi zabavni program u kome će svaka generacija posetilaca pronaći nešto za sebe. Za prave gastronome organizovane su besplatne radionice o hrani i piću, dobru atmosferu prave najbolji tamburaški i džez orkestri iz Vojvodine, dok će za dečju pažnju biti organizovani kvizovi i zabavne igre na otvorenom.

„Vojvodina je simbol plodne zemlje i organske hrane. Smatramo da kada tradicionalnom receptu i domaćinskom odnosu, dodamo i kvalitet koji donose tehnološke inovacije, dobijamo proizvod sa kojim možemo da konkurišemo na svim tržištima. To je princip kog se pridržavamo u Neoplanti i koji želimo da podržimo na Ukusima Vojvodine“, kaže marketing menadžer Zora Kovačević iz mesne industrije Neoplanta, koja je partner ovogodišnjih „Ukusa Vojvodine“.

Deo „Ukusa Vojvodine“ po tradiciji je i međunarodno kulinarsko takmičenje „Vojvodina Culinary Cup“. Vrhunski majstori nadmetaće se u nekoliko kategorija, a međunarodni žiri proglasiće najbolje među njima. Očekuje se više od stotinu kuvara iz Srbije i sveta.

UkusiVojvodine 08193

Treći gastronomski festival „Ukusi Vojvodine“ održava se na prepoznatljivoj lokaciji, na tri hektara Limanskog parka, gde se u lepotu zelenila i prirode uklapaju i pažljivo dizajnirani štandovi, stolovi i drugi mobiljar festivala.
Ulaz na Festival je slobodan, a posetioci mogu da na licu mesta kupe vaučere za degustaciju vojvođanskih specijaliteta.


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE