JosanickaBanja07191

Jošaničku Banju će u petak 19. jula posetiti ministar trgovine, turizma i telekomunikacija, Rasim Ljajić i predsednik opštine Raška, Ignjat Rakitić a povodom otvaranja novog kompleksa u banjskom parku.

JosanickaBanja07192
Po svečanom otvaranju novog kompleksa u banjskom parku, u petak 19. jula u 13:00 časova, koji čine obnovljeni turski hamam, novo kupatilo, blatno kupatilo, bazen sa termalnom vodom i finska sauna Jošanička Banja će imati u ponudi veći izbor usluga i sadržaja za turiste.

Josanicka banja staze0917b

U turističkoj ponudi Jošaničke Banje su i pešačko biciklističke staze zdravlja, obilazak kulturno-istorijskih lokacija, memorijalni kompleks u čast Milunke Savić, aqua park Draguljica...

JosanickaBanja panorama

Jošanička Banja se nalazi u centralnoj Srbiji u dolini reke Jošanice i njene pritoke Samokovke na 550m nadmorske visine. Udaljena je od Raške i Kopaonika 25 kilometara a od Beograda je udaljena 245 km i popularno je zovu “Zelena vrata Kopaonika“. Jošanička Banja ubraja se u najviše banje u Srbiji, pa stoga ima i karakteristiku planinske banje. Ubraja se među balneološka naselja sa najtoplijom vodom što joj uz blizinu podneblja prelepih predela Kopaonika i Golije kao i dobru infrastrukturu omogućuje da bude značajna turistička destinacija.
Lokalna uprava je uradila Generalni Urbanistički Plan Jošaničke Banje sve u cilju da se razvoj Jošaničke Banje usaglasi sa planom razvoja koji nameće država, kao i da se budućim investitorima jasno prikažu mogućnosti ulaganja.
Jošanička Banja ima 5 izvora mineralne vode temperature od 36°C do 77°C. Lekovite vode Jošaničke Banje se mogu koristiti samostalno ili u kombinaciji sa fizikalnim terapijama u programima prevencije, lečenja i medicinske rehabilitacije.
Lekoviti faktori i lečenje:
- Traumatološka oboljenja
- Reumatska oboljenja
- Oboljenja mišića
- Lumbago išijas
- Ginekološke bolesti
- Gastritis
- Ekcem
- Psorijaza...
Pored turističkih lečilišnih, rekreativnih delatnosti Jošanička Banja može zahvaljujući svojim toplim izvorima da razvija i proizvodnju cveća, voća, povrća u plastenicima...
izvor i foto:MZ Jošanička Banja


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE