Brzece BelaReka1 0919

Javno preduzeće Skijališta Srbije objavilo je konkurs za Javnu nabavku izrade idejnog rešenja za gondolu Brzeće Kopaonik, odnosno Bela reka - Mali Karaman, sa pratećim objektima, pratećom ski stazom i poligonom na izlaznoj stanici.

Cilj projekta izgradnje gondole je da se boljim povezivanjem naselja Brzeće, u sistem javnog skijališta, omogući razvoj ovog sektora skijališta, turizma u podnožju i smanji saobraćajno opterećenje centra Kopaonika, kao i da se u Ski centru realizuje nov, atraktivan sadržaj i omogući skijanje na lokaciji Bela reka.

Opis trase žičare
Nova žičara treba da poveže centar Brzeća i plato na izlazu žičare Mali Karaman na Kopaoniku. Trasa ove linije žičare je definisana tako da maksimalno prati trase postojećih žičara Bela reka 1 i Bela reka 2 (koje se uklanjaju) do izlazne stanice žičare Bela reka 2, a odatle pravo do platoa na lokaciji Mali Karaman. Žičara je ugaona, sa dve dvostrane međustanice: Struga (na izlaznoj stanici postojeće žičare Bela reka 1) i FIS poligon (na izlazu postojeće žičare Bela reka 2). Polazna stanica žičare u Beloj reci je u građevinskom području naselja Brzeće (na ivici područja), a najveći deo trase i izlazna stanica na Malom Karamanu su na teritoriji Nacionalnog parka Kopaonik.

Posebni delovi objekta na trasi obuhvataju sledeće:
   - Polazna stanica sa pratećim objektom; prostor koji zauzima instalacija je oko 400-450m2, ostali prostor organizovati u objektu P+Pk/ P+1, sa prostorom za operatera, prodaju karata i trafo stanicom, orijentacione površine u osnovi 150-200 m2, a u drugoj fazi objekat u osnovi orijentaciono 400 m2, sa ski restoranom sa terasom, administrativnim prostorijama, skijašnicom (garderoba za skijaše, najam i servis ski-opreme, prodaja opreme, sanitarni čvor i dr.), i dr. potrebni sadržaji u funkciji pružanja usluga skijašima.
   - Dvostrana međustanica „Struga“ (izlaz „Bela reka 1“), instalacija međustanice sa kućicom za operatera, orijentaciona površina instalacije stanice 380 m².
   - Dvostrana ugaona međustanica „FIS poligon“ (izlaz „Bela reka 2“), instalacija međustanice sa garažom za kabine; orijentaciona površina instalacije stanice 450 m². U okviru projektovanja međustanice Fis poligon (izlazna stanica postojeće žičare Bela reka 2) i povezivanja stanice sa ski stazama, neophodno je projektom obuhvatiti i uklapanje postojećeg objekta, odnosno rekonstrukciju/izmeštanje postojeće trafostanice na predmetnoj lokaciji.
   - Izlazna stanica sa pratećim objektom ski restorana i dečijeg sankališta/ski škole; prostor za instalaciju stanice je okvirno 400m2, objekat restorana oko 220m², pristup objektu, uređenje prostora i pripadajuća terasa površine oko 500m².
Opširniji tekst OVDE


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE